Питање стручњаку

Да ли је дрхтање у тијелу за вријеме тренинга добро или лоше?

Pin
Send
Share
Send
Send


Зашто неки учитељи јоге кажу да је дрхтање у тијелу добро, док су други - што је лоше?

Дрхтање у удовима, које се јавља при извођењу асана, прилично је честа појава међу почетницима. То се дешава када практикант додирне своје физичке границе напора и истезања.Технички, процес појаве тремора је повезан са напетошћу у телу, што спречава антагонистичке мишиће да комуницирају хармонично и на уравнотежен начин.

Да ли је добро да ти се то догоди? И да и не. Да - јер онда морате бити пажљивији. Не - зато што останак у овој зони стално уништава нервни систем. Иако немам такве статистике.

Ова пракса не даје задовољство и не доноси позитивне резултате. Тело остаје круто, енергија се троши у празном ходу. Дрхтај указује да је неопходно промијенити приступ асани. Најједноставније је смањити амплитуду и дати тијелу праву потпору.У Супта Падангусхтасана, на примјер, можете ставити ниску потпору испод врата и главе, смањити амплитуду држања, ставити траку на стопало, или чак савити горњу ногу да се опусти желудац. Узми задњицу и врх бутине ове ноге у смјеру пете поткољенице. На овој страни направите затезање трбуха и задњице. Постепено исправљајући ногу на мањој амплитуди, повуците чашицу према бутини.Употребите друге асане, укључујући и подршку, да научите како опустити абдоминалну област и створити тракцију и правилно дјеловање у удовима.

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send