Питање стручњаку

Које су асане погодније за јутарњу праксу

Pin
Send
Share
Send
Send


Одговара Дмитри Демин, водећи учитељ јога центра "Прана".

Екперт ансверс

Дмитри Демин

Дмитриј Демин, водећи учитељ јога центра "Прана".

За већину људи, јутарња пракса асана је тешка. Тело се активно опире покушајима да га пошаље на простирку и одмах почне напрезање и истезање мишића. И једно и друго ујутро се добијају тешко. Оно што на крају доводи до неуспеха наставе.

Да бисте избегли овај нагли прелаз из сна у активне вежбе, можете започети вежбање из Паван Муктасане у динамици (за интестиналну масажу), а затим у статику. Након тога подигните ноге, протресите их, направите загревање за зглобове ногу, повећајте проток крви од ногу до мозга. Затим направите динамично увијање (Јатхара Паривартанасана) са равним или савијеним ногама, а затим - исту позу, али у двије статичне верзије: ноге на тежини (моћна поза) и ноге на поду (опуштена држања флексибилности). Загрева тело и додатно снажно стимулише црева.

Тада можете направити неколико пецива на леђима и лагано отићи до Адхо Мукха Сцхванасане, а након тога извршити три цикла Устрасан-Маиурасан (поједноставити другу позу са положајем Схасханкасана са шакама у стомаку). Завршите фиксирање Адхо Мукха Схванасане на 5-7 удисаја. Ако је могуће, удахните неколико издисаја уз извођење Агнисаре Дхаути или Наули. Ако још има времена, онда извршите балансне положаје на једној нози (за додатну активацију церебелума и медулле облонгата, како би се "укључили" и церебрални кортекс). Онда се позира - и слободно идите на доручак.

Фото: аделлбридгес / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send