Питање стручњаку

Колико брзо можете да овладате Схирсхасаном - главом?

Pin
Send
Share
Send
Send


Схивананда Иога теацхер Маким Декин одговара.

Схирсхасана се сматра краљицом асана, а сватко тко почне вјежбати јогу сања да га брзо овлада, али одговор на питање: "Када ћу стајати на глави?" веома индивидуалан.

Ако почетник има добру форму, довољну флексибилност и снагу, онда је могуће овладати Схирсхасаном у неколико лекција. Ако неко дуго није ништа урадио, онда је на почетку боље пустити да тело постане јаче и да се привикне на обрнути положај у другим асанама.

Када постоји осећај стабилности и удобности у овим вежбама и после њих, можете почети да покушавате да одете до главе. Дешава се да особа има контраиндикације: глауком, повишен притисак, повреде кичменог стуба - онда је боље за њега да замени држач за главу другим обрнутим асанама.

Исто тако, не препоручујем да се Схирсхасана тренира уз зид: прво, често особа не може стајати на глави, јер се боји, а ако се навикнеш да радиш ову асану на зиду, онда не можеш научити како то радити без подршке.

Други разлог је сигурност. Ако паднете напријед, једноставно покушавајући да изведете асану, заврните се, што је сигурно. Ако имате зид испред себе, нема места за свитак и можете оштетити врат. Ми увек саветујемо почетнике да не журе у ову асану, да полако и пажљиво стоје у глави, пратећи сва упутства наставника.

Фото: рива_г_ / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send