Питање стручњаку

Шта асане помажу здрављу зглобова

Pin
Send
Share
Send
Send


... у одраслој доби?

Пре свега, треба да одлучите о исправним циљевима праксе. На крају крајева, добар рад зглобова зависи од њихове покретљивости. А покретљивост зглобова је одређена количином покрета које ткиво које окружује зглоб може да изведе, што се назива количина кретања у зглобу. Врло често, људи бркају појмове "покретљивости зглобова" и "флексибилности".

Са флексибилношћу, заправо можете повећати покретљивост зглобова, али то је само један од начина да се постигне овај циљ. Напетост мишића доводи до ограничења у покретљивости зглобова, као и до преоптерећења тетива и лигамената, које користимо да бисмо пронашли равнотежу у пози и одржали стабилност.

Испод су најкорисније асане за повећање покретљивости зглобова:

  1. Триконасана
  2. Пси лицем надоле (Адхо Мукха Схванасана)
  3. Прасарита Падоттанасана
  4. Урдхва Дханурасана (Позирање точка)
  5. Твистед Посе (опција Макарасана)

Ако не радите на развоју покретљивости зглобова, то може проузроковати многе проблеме, али, срећом, дневне часове јоге ће вам помоћи да избегнете ове потешкоће и проширите границе кретања тела на најефикаснији и најсигурнији начин.

Свакодневна пракса јоге помаже да се значајно побољша квалитет живота, то је ефикасан метод за спречавање патолошких појава у зглобовима. Комплекси за вежбање, индивидуално одабрани од стране искусног јога терапеута, су посебно ефикасни.

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send