Питање стручњаку

Како се ослободити страха од преврнутих поза?

Pin
Send
Share
Send
Send


Ако не поседујете ову технику, обрнути положаји можда неће подлећи ни након 10 година праксе.

Екперт ансверс

Евгени Воробев

Евгениј Воробев, учитељ Хатха Иоге, клуб "Сат Нам".

Начин да се уклони страх је повратак у садашњи тренутак. За твоје тело. Постепено раздвајање застрашујућег обрнутог држања уз максималну пажњу на телесне сензације помаже да се превазиђе. Иста спретност превазилажења страха помаже у распадању страха у свакодневном животу.

Замислите да већ стојите наглавачке, то јест, визуелизујете успех. Погледајте околни простор. Забележите ноге. Осети их. Осетите подршку - под, руке, јака рамена, право назад. Сада се запитајте шта би се променило у вашем ставу, понашању, ако бисте се одрекли својих страхова. Многи се плаше да чак почну да вежбају преврнуте позе, као што је Схирсхасана, али чак и покушај да се савлада нови став ће вам дати емоционално олакшање и активирати рад целог тела.

Недавно сам чуо мишљење различитих инструктора јоге да је Схирсхасана могуће изводити након 3-5 година праксе или након 7 година праксе. На ово питање одговарам другачије, не бих препоручио да радите Схирсхасану чак и након 10 година практиковања јоге, ако не користите напор у својим рукама. Наравно, почните да вежбате са искусним учитељем у кога имате поверења. За херније и друге контраиндикације дозвољене су могућности адаптације.

Фото: бианцамаицхеах / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send