Питање стручњаку

Како почети радити јогу након 50 година

Pin
Send
Share
Send
Send


Где и зашто је боље почети. Јунакиња пројекта "Аге оф Хаппинесс" одговара.

Без обзира на године, боље је почети јогу са инструктором, јер у јоги има много нијанси које је тешко уочити када учимо из књиге или видеа.

Ако сте први пут дошли на час јоге, обавестите инструктора. Он ће дефинитивно питати о свом здравственом стању и на самом почетку ће понудити нека поједностављења која ће помоћи да се лагано помакне од једноставних до сложених.

Вјерује се да након 50. године сватко има знакове остеохондрозе, укочености зглобова, иако то може бити случај код 30-годишњака. У овом случају, треба да пазите на дубоке завоје и, можда, ограничите се само на прави угао нагиба између тела и ногу, како не бисте повредили доњи део леђа.

Равна кичма је веома важна током извођења већине асана и пракси дисања. Зато је добро сјести на узвишење - ставите још један тепих, деку, циглу, онда је лакше држати леђа равна без пада у доњи дио леђа.

Добар почетак може дати Ииенгар иога, гдје је уобичајено користити разне уређаје (реквизите) за олакшавање асана. Али, нажалост, у студијима Ииенгар пранаиамама није посвећена дужна пажња.

Почетници морају бити свјесни сигурности увијања у лежећем положају и опасности од повреда у положају за сједење и стајање, јер не могу сви држати леђа вертикално тијеком обрата.

Ако имате озбиљне здравствене проблеме, требали бисте или почети вјежбати у групној настави јога терапије, или опћенито појединачно, тако да иога терапеут може одабрати програм за вас

Фото: леигхиогипилот / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send