Питање стручњаку

Да ли је могуће вежбати јогу у хаммоцкс-у ако се љуљаш?

Pin
Send
Share
Send
Send


На питање је одговорио Алекандер Сокол, учитељ јоге у висећим мрежама у правцу УННАТА АЕРИАЛ ИОГА

Одговорио бих да вам је то уопште потребно. Вестибуларни апарат особе је добро обучен. Током часова у хаммоцкс, тренира се координација покрета, способност да се тело контролише у простору, па чак иу одређеној мери, страх од висине нестаје.

Осим тога, проширење у висећој мрежи омогућава вам да се добро опустите у пределу врата и рамена, извадите вратне краљешке и побољшате циркулацију крви у мозгу.

Истина, првих неколико лекција може бити мало необично. Потребно је да контролишете време проведено у обрнутим асанама и будите опрезни на излазу из њих, и наравно, након предавања боље је одморити у Схавасани на поду како би се добро уземљили. Онда ће вам лекција бити задовољство, а ви ћете се после добро осећати. У сваком случају, у првим разредима, можете држати слаткише од слатког ђумбира или бомбона. Брзо смањују осјећај мучнине и нелагодности у желуцу.

Постепено ће се користити ваше тело. Поред тога, страх и узбуђење ће нестати, што у првим разредима спречава да се опустите и концентришете на осећај опуштености и истезања.

У принципу, најважнија ствар је исправно састављена секвенца, у којој су асане у ваздуху и на поду уравнотежене, и увек има времена за компензацију и одмор. То вам даје могућност да сами посматрате све промјене у вашем тијелу, стању ума, расположењу и енергији. Тако да увек контролишете своје стање.

Видио сам многе случајеве у којима је исправна пракса у висећој мрежи допринијела стабилизацији и обуци вестибуларног апарата.

Фото: робинмартиниога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send