Питање стручњаку

Могу ли ићи на јогу са хернијом кичме?

Pin
Send
Share
Send
Send


Иоги терапеут Анна Риабисхева одговара.

Тренутно у Русији постоји велики број различитих области јоге: Хатха, Кундалини, Иога23, итд. Потребно је узети у обзир да су опште групне класе ових и других сличних области осмишљене за „условно здраву“ публику.

Класе укључују многе елементе који су строго контраиндиковани за људе који имају структуралне промене као што је ваша. На пример, савијају се до равних ногу са седећег и стојећег положаја (Пасцхимоттанасана, Уттанасана), бочне асиметричне падине (Триконасана) итд.

У вашем случају, класе Иогатерапиа ће свакако бити терапеутске: групне или индивидуалне. Њихов главни задатак је да изједначе мишићни дисбаланс у телу, који је примарни узрок кила и избочина.

Фокус ове праксе треба да буде на:

  1. јачање трансверзалних, директних и косих унутрашњих и спољашњих абдоминалних мишића (варијације Навасане, Васисхтхасан).
  2. активирање мишића дна карлице (Мула Бандха, Асхвини Мудра).
  3. уклањање хипертонуса из мишића предње површине бутине и мишића у облику крушке (технологија мио-фасцијалног издања).

Веома је важно имати на уму да цео спектар третмана кила и избочина кичме, поред редовне праксе препоручених вежби, обухвата и корекцију ваших био-механичких образаца дневних покрета, као што су седење, ходање, па чак и положај спавања.

Пхото: //ввв.инстаграм.цом/вхитнеидависиога/

Погледајте видео: (Јули 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send