Питање стручњаку

Да ли је могуће овладати пранајамом?

Pin
Send
Share
Send
Send


Оксана Киреева, учитељица хатха јоге, одговара на питање.

Сада недостаје информација о јоги: апликације, веб странице, видео. Али ипак, не бих препоручио самостално свладавање пранајаме.

Постоје веома квалификовани наставници јоге који вам могу помоћи да то схватите и поново изградите свој положај тела у Пранајами, објасните како они раде и зашто би требало да буду направљени. Неколико лекција са наставником је довољно да креирате свој програм дисања.

Чишћење и загревање: Капалабхати, Уддииана бандха, Агнисара Крииа, Наули. Технике контемплативне и медитацијске припреме: нади-сходхана пранаиама, бхрамари, анулома ВиломаСве инхалиране, истекле и одложене пранајаме се не препоручују за извођење без наставника, јер су сви системи тијела, посебно респираторни органи, срце и живци преоптерећени и напети.

То може изазвати повећање притиска, анксиозности и иритације. Насупрот пракси асана, напредак у пранајами је веома спор. Ова дисциплина захтева сталну праксу и концентрацију.

Помоћу пранајаме можете значајно побољшати своје здравље, ако не форсирате догађаје и укључите се под водством наставника, и обрнуто, можете зарадити проблеме са срцем и нервним системом.

Пхото: //ввв.инстаграм.цом/кер.иога/

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send