Питање стручњаку

Да ли је истина да су ципеле са петама боље од равних ципела?

Pin
Send
Share
Send
Send


Марат Калмурзаев, трауматолог-ортопед мреже клуба Ворлд Цласс, одговара.

Екперт ансверс

Марат Калмурзаев

Марат Калмурзаев, ортопедски кирург, клупска мрежа Ворлд Цласс.

Све је добро у модерирању. Наравно, као трауматолог-ортопед, нећу препоручити ношење ципела са високим потпетицама: тако мали елемент стила, а штета доноси цијело тијело. Посебно су погођена стопала - бројни зглобови су хронично повријеђени, лигаментални апарат је преоптерећен и неисправан, телећи мишићи и тетиве мишића трицепса поткољенице постају јако затегнути. Центар гравитације целог тела се такође помера, јавља се редистрибуција мишићног рада према неприродном преоптерећењу мишића потколенице, доњег дела леђа, па чак и врата.

Као тренер, препоручујем вам да не злоупотребљавате ципеле на петама. У свакодневном животу, користити удобне, квалитетне ципеле са шок-апсорбујућим ђоном и ортопедским улошцима, радити опће и специјалне вјежбе за стопала од Пилатес методе, које вам омогућују да научите како правилно ходати у петама. Такве вежбе уче како правилно користити мишиће и моторичке стереотипе, чинећи шетњу лакшом, а положај леп.

Мала пета је још увек неопходна за правилну расподелу оптерећења и амортизацију стопала. Висина зависи од висине и дужине ногу, али обично варира између 2-4 цм, или можете поделити дужину стопала у центиметрима по 7, а висина пете је оптимална - ортопед понекад користи ову формулу.

Погледајте видео: (Јули 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send