Питање стручњаку

Може ли јога да реши психолошке проблеме?

На питање читаоца одговара инструктор Иога23 Дмитриј Матвејев.

Наш живот се састоји у решавању психолошких проблема - задатака душе употребом алата као што су тело, осећања и ум, а сваки психолошки проблем је унутрашњи сукоб између наших идеја и стварности. И наш отпор стварности.

То је због чињенице да смо подељени на делове: ум жели један, осећања говоре о другом, а тело се понекад осећа само када је у њему нешто болесно. Па и главна ствар - живимо у уму, и разни виртуални концепти се стално сударају у нама.

Једина ствар која нас може спојити је свијест. Дакле, свака акција, пракса, рад који се обавља свјесно, доводи до рјешавања психолошких проблема.

Сам концепт јоге је буђење свести кроз усмеравање пажње на тело, осећања, на енергије у телу, које су повезане са нашим емоцијама, осећањима и мислима и повезујући све делове у једно.

У овом стању нема конфликта са реалношћу - постоји прихватање живота онаквог какво је у сваком тренутном тренутку, искуства, радости и туге какви јесу.

Ако се, међутим, појави унутрашњи сукоб, који је тешко разумјети, постоји психотерапија, која је осмишљена да помогне људима у развоју. По мом мишљењу, најефикасније је користити јогу, психотерапију и медитацију у исто вријеме како би се ријешили психолошки проблеми.

Пхото: //ввв.инстаграм.цом/схани.иога/

Погледајте видео: (Новембар 2019).

Загрузка...