ВРСТЕ АСАНА

Халасана

Pin
Send
Share
Send
Send


Посе Плоугх.

Техника:

 1. Да бисте разумели шта би требало да буде позиција тела у позирању плуга, следите Дандасана (особље особља). Седите на под и испружите ноге испред себе.
 2. Лагано нагните кућиште напред, а затим се вратите у почетни положај.
 3. Омотајте кукове према унутра и притисните их на под.
 4. Радите ноге, гурајући пете од себе.
 5. Поставите врхове прстију на под са сваке стране карлице и увуците лопатице.
 6. Подигните горњи дио грудне кости, али не гурајте базу напријед - то ће компримирати горњи дио абдомена и доњи дио леђа. Напротив, лагано усмјерите базу грудне кости према унутра и доље према пупку. У овом случају, можете осјетити да груди нису добро откривене. Али ако усмерите горњи дио прсне кости према горе, ставите га у положај који је окомит на под, одмах ћете осјетити лакоћу у глави и срцу.
 7. Спустите браду на горњи део груди, али их не гурајте један према другоме. Не спуштајте главу, наставите да вучете целу кичму.
 8. Задржите ову позицију.
 9. Раширите руке са стране и лагано их савијте лактовима, длановима "гледајте" горе.
 10. Сада окрећите руке према ван тако да су вам дланови окренути према зиду иза вас и вашим палчевима према поду.
 11. Останите у овом положају на минут. Осетите како окретање руку помаже да удишете и спустите лопатице рамена и подигнете стернум према горе. Да бисте боље отворили груди и продужили мишиће рамена, извршите следећу вежбу.
 12. Из позиције Дандасане, наслоните се, поставите дланове иза себе на удаљености од 15 цм од карлице и притисните их на под. Ширина рамена, прсти окренути према зиду иза леђа.
 13. Окрените рамена и повуците лопатице.
 14. Затим продужите горњи део леђа, уклањајући лопатице на страну кичме. Ово стабилизује положај тела и даје му добру подршку.
 15. Подигните врх грудне кости и останите у том положају 1-2 минута.
 16. Дишите једноставно. Не спуштајте главу и гледајте напред: брада се спушта, али не додирује грудну кост. На удах, вратите се у Дхандасану.

Погледајте видео: Халасана, Волшебная асана, вариант для начинающих (Октобар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send