Иога тхерапи

3 узроци хормонских поремећаја

Pin
Send
Share
Send
Send


И где да почнемо, да вратимо баланс ако је изгубљен.

У великом граду се некако излажемо редовном (а понекад и хроничном) стресу и повећавамо вјероватноћу хормонске неравнотеже. Ако га пратите у времену и усмјерите енергију да се бринете о себи, онда се могу избјећи озбиљне посљедице.

3 врсте стресора који утичу на хормонски систем

  1. Пхисицал. Свако преоптерећење чула, неправилна исхрана, неадекватна вежба, лоше навике, преоптерећеност послом, недостатак одмора, пречесто путовање, неправилно дисање.
  2. Ментал. Емоционалне кризе, незадовољавајући лични односи, конфликтне ситуације. Штавише, жене лакше толеришу хронични стрес, а мушкарци - изненада, али једнократно.
  3. Спиритуал. Сумње, очај и губитак оријентације, недостатак сврхе у животу, као и недостатак искуства унутарње хармоније и мира ума.

Ниједно људско искуство, било позитивно или негативно, није ограничено само оквиром ума. Чим ум одлучи да је догађај за нас стресан, сама мисао постаје стварност за тело на молекуларном нивоу.

Како схватити да је баланс прекинут

Природан начин дијагностицирања хормонског стања жене је менструални циклус, расположење, кожа, коса, тежина и енергетска стабилност.

Изаберите једног ендокринолога коме верујете и који примењује интегрисани приступ и не прописује хормонску замену за сваког пацијента на машини. Како пише докторка Натаља Зубарева у књизи "Валцер хормона": "Многе болести се могу излечити без пилула, а моћ саме природе, умножена старом знањем"

Које индикаторе треба провјерити

Пре свега, свака жена треба да прати стање штитне жлезде, јајника и полних хормона (контрола тежине, репродукција и младост), надбубрежне жлезде (да би се избегао синдром хроничног умора) и да прати размену глукозе и инсулина.

Према резултатима анализе, заједно са специјалистом, морате да одлучите које тачке треба да се прилагоде коришћењем начина живота и исхране, иу том случају јога ће бити корисна. И тек после тога долази време да се обратите свом учитељу јоге за избор праксе.

Пхото: //ввв.инстаграм.цом/амиседер/ //ввв.инстаграм.цом/еартхрое/

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send