Иога тхерапи

5 разлога да редовно бацате ноге на зид

Pin
Send
Share
Send
Send


Випарита Карани је један од најизложенијих и смирујућих поза, који је посебно драгоцен током периода стреса, умора и преоптерећења.

Ово је један од најосновнијих и смирујућих положаја, што је посебно важно током периода стреса, умора и преоптерећења. Шта је ова поза? У принципу, његово име говори сама за себе: потребно је лежати на леђима, са исхијалним костима што ближе зиду. Из ове позиције, подигните ноге на зид и извуците их. У терапеутским верзијама овог држања, цигле се могу поставити испод карлице да би се благо подигле, стварајући малу инверзију у доњем стомаку. Можете и да вежете ноге да бисте се потпуно опустили у том положају и да не трошите напор да држите ноге.

5 предности овог става за здравље

  1. Смањује отицање ногу. У овој позицији користите моћ привлачења у своју корист. Посебно је корисно за оне који много времена проводе на ногама или који имају равне ноге.
  2. Осећај умора и натечених ногу? Пробајте онлине курс против проширених вена.

    Јога против проширених вена

    Вратите здравље и лакоћу на ноге!

  3. Олакшава напетост од уморних мишића ногу. Ово је један од најбољих начина да се ослободите напетости у ногама, стопалима, па чак и карлици - ако је благо подигнут и лежи на циглама. Ако проведете довољно времена у овој позицији (можете везати ноге ременом да се боље опустите), ефекат ће се осјетити чим изађете из положаја.
  4. Даје све предности обрнутих поза, без великог напора.. Сигурно знате како су корисни положаји - помажу у регулацији крвног притиска, мијењају ефекат гравитације на цијело тијело, побољшавају кретање лимфе и чак пробаву. Међутим, понекад Хандстандс или Хеадстандс захтевају превише напора или су недоступни из разних разлога. Постављањем стопала на зид добићете предности активног обрнутог поза, док се истовремено одмарате и опуштате.
  5. Веома смирује нервни систем.. Држећи овај положај дуго времена и комбинујући га са дубоким и ритмичким дисањем, уводимо нервни систем у начин одмора и очувања енергије. У овом стању наше тело ће активно пробављати храну, као и радити на лечењу и регенерацији тела. Временом ћете увидети да ћете се након редовног практиковања овог држања осећати здравије и смиреније.
  6. Помаже смиривању ума. Потпуно опуштањем тела и фокусирањем на дубоко дисање, биће вам лакше да уђете у медитативно стање. Осјећај сигурности и подршке је један од алата који иогији користе за постизање овог стања блаженства. Диши, пусти и опусти се - и живот ће ти се отворити с друге стране!
Фото: дрвеил.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send