Иога тхерапи

4 вежбе за здравље руку

Pin
Send
Share
Send
Send


Вежбе за руке и зглобове, олакшавање напетости и артроза зглобова.

Здравље руку и зглобова је важно за оне који обављају сложене балансне асане, као и за оне који проводе доста времена на компјутерској тастатури. И ако комбинујете оба, и барем за експеримент, унесите ових 5 асана у вашу праксу. И гледај промене.

Урдхва Баддха Ангулиасана

Обмотајте прсте и испружите руке напријед, окрећући рамена изнутра према ван, а подлактице извана према унутра. Подигните руке. Отворите центре дланова до плафона, исправите све прсте, подигните мале прсте више од палца. 30 секунди - затим промените везивање руку.

Суриа мудра

Окрените прсте руку као што је приказано на слици, повуците их напред. Држите позу 30 секунди, а затим промените испреплетање прстију. Ова позиција је корисна са артрозом зглобова прстију. Рад је болан, али даје велико олакшање.

Отвара дланове уз зид

Станите постранце на зид и поставите длан на зид. Рашири прсте по зиду. Окрените назад делтоидни мишић, али немојте поново савијати лакат док то радите, створите супротан покрет у њему од споља према унутра, и уверите се да унутрашњост лакта гледа напред. Држите ову позицију 30 секунди, а затим поновите посао другом руком.

Пасцхимонамасцар асана

Стави руке иза леђа и стави дланове заједно. Окрените рамена назад и кожу зглобова на задњој страни малих прстију на палчеве. Повежите и продужите индексне прсте и палчеве. Гурните раме и торакалну кичму према унутра. 30 секунди - 1 минут.

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send