Аиурведа

3 принципа аиурведе који ће променити ваш живот

Pin
Send
Share
Send
Send


Када почнемо да следимо ове принципе, направићемо прави избор свесно и без напора.

Колико често мислите да нешто није у реду у животу? Доживљаваш стални умор, све испада из твојих руку, док медицински тестови кажу да си потпуно здрав.

У таквим случајевима осећате потпуну беспомоћност. Људи у околини покушавају да се развеселе, кажу: "немојте бити тужни", али и даље сте у растављеном стању.

У јоги, такав осећај сопства у простору повезан је са неравнотежом доша и чакри - стања у којима животна сила не циркулише слободно и због тога изазива многе проблеме. Ајурведа је традиционални систем индијске медицине, који има за циљ елиминисање блокова и враћање људи у хармонију. Њен циљ је да успостави равнотежу.

Болести се не јављају у хармоничном телу, особа се осећа слободно и лако. За разлику од западне медицине, која лечи болести које су се већ манифестовале, Аиурведа се бави превенцијом и лечењем читаве особе. За разлику од западне дијететике, која је углавном усмјерена на губитак прекомјерне тежине и формирање идеалне фигуре, Аиурведа покушава побољшати пробаву (или запалити пробаву).

Аиурведа ради не само са физичким, већ и са психолошким стањем, поштује наше емоције и верује да је лоше расположење знак болести, а не слабости карактера.

Да бисте били здрави, морате слиједити три животна принципа - држати се модерације у храни, довољно спавати и мудро користити сексуалну енергију. Ово је основа аиурведе. Детаљније их анализирамо.

  1. Храна Према Аиурведи, сви проблеми почињу због поремећаја у пробавном систему. Ако желите да се осећате добро, треба да једете свежу храну, пратите правила компатибилности са храном, и да једете одређене намирнице у право време. Када узмемо проблеме, једемо брзу храну, преједемо ноћу, наша пробава трпи и изазива друге болести. И то је логично, с обзиром да је храна основа нашег постојања. Аиурведа не броји калорије - овде можете јести хлеб ако је свеж и направљен од природних производа. Пажња се посвећује својствима хране, њеним квалитетима - хладноћи / топлоти, лакоћи / тежини, сухоћи / влажности). Након што сте дефинисали вашу конституцију (доша), моћи ћете да формирате своју исхрану која ће вас уравнотежити, а не обратно.
  2. Слееп Савремени човек има очигледних проблема са спавањем: не може се опустити, мучи га несаница и ноћне море, не спава довољно и буди се тешко. Дакле, постоје болести као што су депресија, гојазност, дијабетес и други. Али вреди прилагодити свој сан, док се трансформишете и споља и изнутра - имат ћете здравији изглед, осјећај лакоће. Током сна, ослобођени сте од токсина, обновите ткива физичког тела (што је корисно ако вежбате јогу или друге физичке активности).
  3. Сек Правилно управљање сексуалном енергијом отвара извор нове снаге и неисцрпне креативности у особи. Неки практичари гледају на овај принцип са становишта брахмачарије - сексуалне апстиненције. Али ово се односи на оне који су изабрали пут јогија. Ако живите више земаљски живот, може се тумачити на следећи начин: умерена сексуална активност, секс са редовним љубавним партнером, пажња на здравље гениталија и хигијена.

Када почнемо да следимо ове принципе, направићемо прави избор свесно и без напора. Замислите живот у којем заиста волите зелену салату, а не дебели бургер, у којем се будите у добром расположењу без будилника, а не гледајте ТВ емисије до три сата ујутро. Почињете да схватате да прави избор обликује ваш сретан живот. Ово је Аиуведа - стање хармоније и задовољства.

Научите како да побољшате своје здравље са тајнама јоге и аиурведе.

Видео курс "Јога и аиурведа за женско здравље"

6 часова јоге и 7 видео предавања са Марина Круглова и Борисом Рагосином.

Фото: сопхие.јаффе / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Октобар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send