Иога тхерапи

5 технике за бављење анксиозношћу

Pin
Send
Share
Send
Send


Напади анксиозности и напади панике могу се превазићи комбинацијом вежби дисања и једноставних асана.

Напади анксиозности и напади панике могу се превазићи комбинацијом вежби дисања и једноставних асана.

Диши

Слушајте своје тело и цените тренутно физичко, ментално и емоционално стање. Ставите једну руку на стомак, ставите другу на ниво срца, и потпуно издишите, рачунајући од 5 до 1. Удишите по груди за 5 рачуна, а такође и издахните. Затим удишите у простор између дланова, на исти рачун.

Поновите исту ствар поново, удишући и издишући са стомаком, а затим удишите и издишите и груди и стомак за 7 тачака. Поновите 10 пута и обратите пажњу на то како се осећате након вежбе.

Валк

Идите у шетњу, обраћајући посебну пажњу на околне детаље - звукове, мирисе, температуру ваздуха и како га ваша кожа осећа. Ако вам време и пут под ногама омогућују да скинете ципеле: овај начин уземљења је одличан за претовар и суочавање са претераним стресом.

Вежба

Извршите неколико циклуса поздрава Сунцу. Удахните, подигните руке изнад главе, издахните, спојите дланове на нивоу срца, поново удишите и издишите, спустите руке на под. Притисни дланове на простирку и застани, не заборављајући да дишеш. Поновите 3-5 пута.

Направите брезу

Ако напад анксиозности изазове дрхтање ногу, Випарита Карани Мудра ће вам помоћи. Лежећи на поду, подигните ноге и формирајте прави угао са својим телом. Притисните главу на тло, отворите руке длановима према горе и само удишите - за неколико минута ћете се осећати много боље.

Пронађите узрок

Идентификујте узрок забринутости: често је време проведено иза екрана паметног телефона, гласне музике, вишка кофеина или шећера у исхрани. Покушајте да у свој дан укључите више ствари које ће вас опустити и умирити - на пример, купање са мирисном пеном, медитацијом или шетњом у природи.

Фото: нортхцаролина_иогагирл / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send