Иога тхерапи

3 Вјежбе јога јоге са ниским притиском

Pin
Send
Share
Send
Send


Пракса и препоруке за имплементацију асана.

Ако сте упознати са проблемом ниског притиска, запамтите: у пракси јоге не можете претерати. Потребно је обратити пажњу првенствено на одмор и опуштање.

У положајима са опуштањем на потпорама може бити 3-5 минута. Када изводите асане, користите подршку да их надограђујете, превазилазите отпор и тражите стабилност.

То ће помоћи да нахранимо тело, дајемо му енергију и сходно томе повећавамо притисак.

Супта баддха конасана на постољу

Савијте ноге у коленима, доведите их до карлице и вежите их тракама тако да је положај ногу Баддха Конасане фиксиран и да се пете не одмичу од тела. Испод кукова ставите подршку.

Наслоните се, поставите ребро на попречни ваљак. Треба имати осећај да је грудни кош подигнут више од главе.

Бхујангасана на конопцима

Ово је веома користан став под смањеним притиском, јер се у њему активно отварају груди. Под боковима треба да узмете подршку, да се не усправите у усправном положају и да останете у пози дуже. Изведите ову позу око 1 минут.

У исто вријеме, потребно је створити простор у тијелу за добру циркулацију крви. За то је потребно радити на различите начине на отварању грудног коша, региону срца.

У случају хипотензије, потребно је извести обрнуте позе са великим опрезом, јер слабе крвне судове главе не могу издржати интензиван проток крви. Ако осетите навалу крви у главу или лице у обрнутом положају, оставите позу.

Випарита карани

Поставите ваљак на малу удаљеност од зида тако да се не приближава зиду приликом уласка у позу, ставите циглу између зида и ваљка.

Сједните на ваљак бочно, наслоните се, ставите рамена и потиљак на под, а ноге на зид. Ваљак подиже лопатице и усмерава задња ребра на предње. Усмерите грудну кост до браде и браде до стернума. Пратите експанзију груди док удишете и опустите стомак док издахнете.

На крају изведите Схавасану. Под груди можете ставити јастук и неколико покривача испод главе - тако да су на истом нивоу изнад карлице. Фото: //ввв.инстаграм.цом/холлибентлеи_иога/

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send