Иога тхерапи

4 асане за здравље глежња

Pin
Send
Share
Send
Send


Ако имате бол у зглобовима у Падмасану, додајте ове 4 вјежбе својој пракси.

Ако имате бол у глежњу код Падмасане (Лотус позиција), додајте ове 4 вежбе својој пракси.

Вриксхасанана - Позирање дрвета, варијација

Редовна пракса асана на једној нози је добар почетак за дугорочно јачање глежња. Ова варијација Вриксхасане ће вам помоћи да развијете флексибилност у костима потколенице, глежњева и стопала.

Станите на леву ногу и откините десну ногу са пода. Ставите десну ногу на унутрашњу површину лијевог зглоба. Тако ће десно стопало постати стабилизатор и сензор који ће контролисати кретање лијевог зглоба. Ако осетите вибрације, усредсредите се на њих са осветом, без губитка контроле над дисањем и трбушним мишићима. Учините 5-10 удисаја у овој позицији, а затим промените страну.

Вирасана - Херо поза, варијација

Омотајте ремен око глежњева и затегните га, као да стављате завој и повлачите завој пре сваког новог окрета (немојте учврстити или затегнути појас). Чарапе се наслањају на простирку, прсти на ногама, а ви седите на петама, активно повлачите појас што ближе себи.

Савијте глежњеве и ножне прсте као да покушавате да се гурнете у страну. Замислите да се ваши прсти претварају у канџе сокола који се држи за грану. Сада поравнајте прсте и активно притисните ноге на под, поново повлачећи каиш што је више могуће.

Намасте и обрнути Намасте ноге

Седите у Дандасани (положај особља): глежњеви су повезани. Окрените табане унутра (инверзија). Сада промените смер кретања, окрећите стопала споља (еверзију), као да покушавате да својим стопама створите облик обрнутог Намастеа. Поновите оба типа покрета 10-20 пута.

Подигните на прстима

Стани у Тадасани, ноге паралелне једна другој. Одмакните прсте на поду и попните се на чарапе. Покушајте да одржавате телесну тежину равномерно распоређеном између свих прстију. Полако потоните до отирача, а затим непрекидно устајте поново. Поновите 10-20 пута.

Фото: ккфлиаваи / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send