Иога тхерапи

5 асана за бол у леђима

Pin
Send
Share
Send
Send


Комплекс за оне који проводе радни дан на компјутеру.

Многи људи који проводе дане летећи око стола жале се на бол у леђима - неко више, неко мање. Чак и ако су ваше намере да седите усправно током дана искрене, тешко ћете одржати своје обећање: стрес и умор чине наше тело најневероватнијим геометријским облицима који природно не утичу на здравље.

Једина опција је да не будете лењи и да чините комплекс и да ублажите напетост, непријатне осећаје у леђима и да компензујете оптерећење које кичма добије током радног дана.

  1. Сусирандрасана. Лезите на леђа. Ставите десни зглоб на леву ногу изнад колена. Ухватите леву ногу рукама - зграбите леђа бедра или предњу страну леве тибије. Диши. Направи на другу страну.
  2. Уттхан Пристхасана. Од пса лицем надоле, направите корак са десном ногом према спољашњој страни десног длана. Спустите лево колено на под и поставите подлактице на под. Задржите 5-10 удисаја. Иди на пса лицем надоле. Поновите на другој страни.
  3. Ека Пада Рајапотасана. Из претходне позиције, померите дланове уназад тако да су тачно испод рамена, и ставите их са обе стране десне ноге. Притискајте дланове на под, подигните своју карлицу, користећи снагу леве бутине, и откините десну ногу са пода. Развијте десну ногу тако да се потколеница спусти на под: глежањ се налази поред левог зглоба, а колено десно. Покушајте да изједначите карлицу. Померајте руке према напријед и док издишете, спустите се.
  4. Уттанасана. Устаните усправно, ноге заједно, ноге незграпне. Са сувим псом, ставите стомак на бокове (савијте их на коленима, ако немате довољно стрија). Пренесите тежину на своје прсте више.
  5. Супта Матсиендрасана. Лезите на леђа и повуците лево колено до груди. Проширите леву руку на страну и окрените главу да погледате леви длан. Ставите десну руку на лево колено, покушајте да је спустите на под иза бутине десне ноге. Не скидајте рамена са пода.
Фото: мартина_рандоинстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send