Иога тхерапи

Др. Ом: како мантра може излијечити хладноћу

Pin
Send
Share
Send
Send


Звукови који се праве затвореним устима помажу у чишћењу носних синуса.

Индијанци ОМ мантре певају да се упусте у вежбање. Али зими има и терапеутски ефекат, јер назални звукови помажу у чишћењу синуса. Управо на овај закључак стигли су Јохн Ландберг и Еддие Веизберг из Института Каролинска у Стокхолму. Током студије, открили су да звукови који се стварају затвореним устима помажу у чишћењу синуса. Експеримент са десет учесника показао је да певачке мантре повећавају садржај азотног оксида у синусима петнаест пута, за разлику од уобичајених тихих удисаја и издисаја без звука.

Због синуса

Научници су доказали да носни звук на издисају са затвореним устима и певањем ОМ мантре производе исти ефекат. Због звучних вибрација, ваздух слободно пролази кроз мембране синуса и носних пролаза. Притисак ваздуха отвара танке канале, или најмање рупе у носној шупљини, повезујући носну шупљину са синусима, и тако долази до дренаже синуса.

Ваздух улази кроз мале отворе из носне шупљине у параназалне синусе, који су одговорни за филтрирање ваздуха и спречавање уласка микроба у плућа. Када су мембране синуса упаљене, оне не дозвољавају клицама, вирусима и алергенима да уђу у плућа. Због тога се смањује учесталост осцилација цилија које откривају тајну, и она почиње да се акумулира у синусима, претварајући се у плодно тло за брзу репродукцију вируса и микроорганизама. Брзи пораст броја бактерија постаје главни узрок синуситиса.
"Јасно је зашто звукови носа имају благотворан ефекат на назофаринксу", каже Ландберг, фармацеут и професор на Каролинском универзитету. "Синуситис се јавља првенствено због недовољне вентилације синуса."

Последње упозорење

Главни симптоми синуситиса - јак бол у лицу и обилан гнојни исцједак из носа. Ако имате дијагнозу синуситиса, онда морате попити курс антибиотика. Наравно, певање ОМ мантре неће заменити традиционални третман за вас, већ ће помоћи да се ублажи ток болести, као и да се спречи његова појава, рекао је Ландберг.

Било би сјајно да, поред певања мантре, редовно користите и овлаживач ваздуха: топли влажни ваздух шири носне пролазе и синусе и смањује секрецију - и испира нос сваког јутра сланом водом.

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send