Аиурведа

4 ајурведске тајне за добро расположење

Pin
Send
Share
Send
Send


Користите тајне индијске медицине у своју корист.

Осетите тежину и апатију? Понекад је најбоље рјешење одложити оно што радите и учинити нешто лијепо за себе. Понекад је и најмањи довољан да се развесели.

Један од најбољих поклона који можете да направите је да научите да подржавате себе на такав начин да чешће осећате мир и задовољство, чак и усред најактивнијих догађаја. Нудимо неколико ајурведских савјета:

  1. Прегледајте навике у исхрани да бисте подигли расположење.. Често се вјерује да мора бити масна, тешка, слатка храна - све врсте крофни, пецива, колачи - храна за ометање лошег расположења. Али то не би требало да буде случај. Умјесто да се ријешите онога што сматрате "штетном" храном, зашто се једноставно не предомислите? Зашто себи не поставите правило да је свака храна коју једете дизајнирана да се смири и ужива? Храна има способност да подигне расположење, да буде у садашњем тренутку, даје снагу да се бави животним проблемима. Према ајурведи, када једете по вашем уставу, храна постаје медицина. Он нам даје физичку и менталну енергију и стабилизира промене расположења. Чак и када једете неуравнотеженост хране, уживајте - лакше ће се пробавити. Такође пијте топлу воду током целог дана. Видећете да ако имате оно што вам је потребно, ваше расположење ће бити добро.
  2. Уравнотежите своју енергију. Понекад, да би се развеселило, није неопходно стимулисати себе. Понекад вам је потребно да балансирате енергију - на пример, да направите Позу Стабла, повећавајући вашу пажњу, снагу, равнотежу и лакоћу. Примијетите како се осјећате након тога. Стварајући позу на једној страни, осетите разлику између две стране тела. И не буди превише озбиљан. Ово није конкуренција. Ако не можете задржати дугу равнотежу и изгубити равнотежу, не брините; даље ће бити лакше. Циљ је направити позу са унутрашњом лакоћом, која ће се временом повећати.
  3. Престаните да радите оно што радите и запишите оно што желите да радите. Да будете са својом децом, идите у биоскоп или на плажу - запишите нешто једноставно што бисте желели да радите сада. Затим запишите кораке које треба да предузмете да бисте га спровели. Поставите намеру да нађете времена за сваки корак - и не повлачите се!
  4. Устани и буди шокиран. Устаните и осетите контакт стопала са подом. Затим подигните једну ногу са земље и протресите је док радите 3 циклуса дисања. (Ако је тешко балансирати, држите се за столицу или зид). Поновите на другој страни, а затим се рукујте. Понекад (као што смо већ рекли) треба да промените своју активност на неко време.

Видео курс "Јога и аиурведа за женско здравље"

6 часова јоге и 7 видео предавања са Марина Круглова и Борисом Рагосином.

Фото: _фоодсториес_ / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send