Иога тхерапи

Каква пракса ублажава симптоме депресије

Pin
Send
Share
Send
Send


Ако је унутрашња енергија изван контроле, а ум је растрган, покушај да се смири може само погоршати ситуацију.

Почео сам да патим од агорафобије, страха од отвореног простора, пре десет година. Њен претходник су били изненадни напади панике, који су се, када су почели, све чешће догађали. Прве три године узимала сам антидепресиве и похађала психотерапеута, а онда сам почела да вежбам јогу. Не могу рећи да сам се захваљујући њој одмах ријешио проблема који су ме мучили. Али једно је јасно: за осам година праксе, преиспитао сам свој став према себи, стекао сам осећај самопоуздања и самопоуздања у своје способности.

Разумите и прихватите

Током дугих година моје болести, схватио сам да напади панике и дуги периоди анксиозности доприносе депресији. Према истраживањима Националног института за ментално здравље, напади панике, социјална анксиозност, опсесивно-компулзивни поремећаји, пост-трауматски стрес, као и све врсте фобија готово увек прате емоционалну депресију и апатију.

Пракса асана смањује производњу хормона стреса у телу - кортизол и адреналин - и тиме доприноси релаксацији. Опуштање нам помаже да прихватимо наша осећања, а не да их избегавамо или да се боримо против њих. Важно је одредити психолошке узроке који узрокују анксиозност и депресију. Дакле, јога је важан корак ка решавању психолошких проблема.

Бурнинг хеартс

Ијенгар виши јога учитељ Патрициа Валден и терапеут Тимотхи МцЦалл зову депресију, анксиозност, рајасичну депресију. Чини се да ако рајас, енергија узбуђења, погоди преко ивице и осетите претерану анксиозност и страх, обнављање, умирујућа пракса треба да буде идеалан програм студија. У ствари, то није сасвим тачно. Ако је унутрашња енергија изван контроле, а ум је растрган, покушај да се смири може само погоршати ситуацију. У овом стању, Валден препоручује да ученици започну праксу са динамичним и топлим положајем: Адхо Мукха Вриксхасана (Хандстандс).

Вирабхадрасана ИИ (положаји ратника ИИ) или Суриа Намаскар. Прво, ове асане сагоревају нервну енергију, и друго, дају немирном уму прилику да се фокусирају на праксу. За почетнике којима је тешко практицирати ове позе, треба обратити пажњу на Адхо Мукха Схванасана (псећа нога), можете се одморити са главом, након чега ће Випарита Карани (положај савијене свијеће) бити користан. Под условом да се концентришете на дисање и да агресивно не радите са телом, асана ће подићи ваш дух без изазивања узбуђења.

Отвори се свету

Нагиби откривају подручје грудног коша, помажући да се ухвате у коштац са емоционалним проблемима. Са апатијом, фокусирањем на удисање - то ће вам додати енергију. И када сте узбуђени, усредсредите пажњу на издисање - то ће смирити нервни систем.

Фото: дхармабумсацтиве / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send