Иога тхерапи

6 поза које ће штитити рамена од повреда

Pin
Send
Share
Send
Send


Ова секвенца ће помоћи у стварању праве основе за сигурну виниаса праксу.

Ефективна пракса захтева концентрацију на положај сваког дела тела. У овом комплексу пажња је усмерена на рамена. Редослед ће омогућити да се оствари правилан положај руку, припреми се за сложене асане и спасе од повреда.

Тадасана

Устани право. Повуците унутрашње лукове стопала, притискајући базу палца на под. Кривуља се лагано увија испод њега. Ово ће подржати природну закривљеност слабина.

Вратите главе рамена назад тако да буду у линији са странама тела. Током читавог низа, држите то на уму.

Тадасана са рукама у Цхатуранга Дандасани

Док одржавате поравнање за Тадасану, савијте лактове тако да они формирају прави угао. Притискајте лактове на бочне стране - ово помаже да вратите рамена назад.

Држите подлактицу паралелно са подом и повуците руку уназад, повлачећи ручни зглоб - то је положај Цхатурангија. Рамена су још увек у позицији за Тадасану.

Тадасана са рукама у Урдхва Мукха Схванасана

Спустите подлактице према доље, држећи рамена на положају за Тадасану и повлачећи запешћа. Руке формирају праву линију, окомито на под.

Наставите повлачити главе рамена назад. Они су и даље у позицији за Тадасану. Одржавање овог изравнавања је кључ здравих рамена у пракси виниаса.

Бхујангасана са рукама у Цхатурангу

Лези на стомак, протегни ноге. Ставите руке испод доњих ребара, зглобове испод лактова. Окрените главе рамена назад и горе тако да рамена буду у равни са лактовима.

У овом положају лактова раде мишићи горњег дијела леђа. Подигне под да помогне у одржавању овог положаја тела.

Цхатуранга

Почните са позицијом Планк. Стисните дно прстију на под да активирате квадрицепс. Затегните горњи дио кукова, а потпорна кост спустите. У издисају, уђите у Цхатуранга.

Усредсредите се на повлачење прса напред, а не на спуштање. То ће вам помоћи да држите главу рамена у складу са странама тела и да не падне на под. Запамтите положај рамена у Тадасану.

Урдхва Мукха Схванасана

Од Цхатурангија преврните се до успона стопала. Главни задатак - повући ногу назад, груди напријед. Тело не би требало да падне на под. Истегните га као низ.

На крају покрета рамена су изнад зглобова. Кретање између Цхатуранга и ове асане је флуидно због једнаког положаја рамена у двије позе.

Фото: киноиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send