Иога тхерапи

6 асана за ублажавање напетости са леђа

Организујте малу паузу јоге или завршите радни дан овим вежбама.

Организујте малу паузу јоге или завршите радни дан овим вежбама. Ваша леђа ће вам се захвалити, и можете развити своју флексибилност и пластичност.

  1. Фолд стандинг. Ова позиција ће вам омогућити да протегнете доњи део леђа и задње ложе. Поставите ноге у ширину рамена, лагано савијте колена да бисте имали већу стабилност и полако спустите горњи део тела све док се не заустави. Дланове можете ставити на под или држати лактове. Држите 30 секунди до 3 минута и полако изађите да бисте избегли могућу вртоглавицу.
  2. Пресавијте стојећи с отвором раменог појаса. Нагните се напред, ставите руке иза леђа и заврните прсте на нивоу струка, а затим поравнајте руке што је више могуће и повуците их према глави. Ако још увијек не можете држати руке равно - користите појас или пресавијени ручник двапут.
  3. Ардхо Мукха Схванасана. Ова асана ће ојачати ваша рамена и руке и истегнути задње ложе и телеће мишиће. Држите позу од 30 секунди до 2 минута, а ако се осећате нелагодно - клекните да бисте направили паузу.
  4. Вирабхадрасана ИИ. Ова асана истовремено јача предњу ногу и истеже флексорске мишиће бутине ноге. Извршавање положаја полумесеца омогућава вам да развијете равнотежу и фокус, а истовремено држите око на једној тачки. Промените страну после 1-2 минута.
  5. Паривритта Триконасана (трокутна позиција, варијација). Ова вежба помаже да се протежу задње стране бедара и доњег дијела леђа и ојачају мишићи четвероглаве потколенице бедара и глежњева. Крећући се од положаја Ратника до положаја угла, полако се крећите и пажљиво пратите осећаје који се јављају у задњим ложама - они ће вам рећи који напор морате учинити.
  6. Баласана. Ова опуштајућа асана ће вам помоћи да испружите рамена, доњи део леђа, квадрицепс, ноге и стопала. Држите га до два минута да бисте благо отворили препоне и кукове. Можете држати кољена заједно или одвојено - водити се својим осјећајима и покушати пронаћи мјесто у којем се осјећате што угодније.
Фото: мелисса.моффет / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...