Иога тхерапи

6 асана за здраве кукове

Pin
Send
Share
Send
Send


Ииенгар иога методе против проблема са најјачим зглобовима.

Без обзира на узрок проблема у зглобу кука, можете помоћи свом телу кроз правилан физички напор. Додајте ових 6 асана у вашу праксу како бисте успоставили везу између зглобова и костију.

Адхо Мукха Вирасана

У пози, омотајте предње бутине према унутра, исправите стражња бедра и под-наборе. Са својом карлицом, додирните пете, уперите бедрене кости назад. Повуците руке и стране тела напред. Фаце релак.

Ако карлица не падне на пету, ставите је испод. За бољу релаксацију, можете узети подршку испод предње површине тела. Останите на положају 1-2 минута.

Супта Падангусхтасана

За извођење асане, можете користити појас. То ће створити стабилност. Повуците ремен преко леве пете и повуците ногу улево. Поставите ослонац на спољашњу страну леве карлице да подупре бедро и спречите да падне на под. Поставите леви лакат на под ради стабилности.

Гурните појас са петом, и са појасом, усмјерите кост ногу кроз пету у карлицу. Истегните десну ногу и спустите десно бедро на под. Останите у пози 1 минут, а затим промените страну.

Упависхта Конасана

Ако постоје проблеми са зглобовима кука, поза је тешко извести. Али то је веома корисно. Да не би одступали, седите на ослонац. Предњи рубови бедрене кости на ослонцу, сакрум је нацртан према унутра.

Распрострите ноге, држите стопала окомито на под. Можете бацити појас на сваку ногу. Ово ће држати тело вертикално и усмерити спољашње ивице стопала према карлици.

Повуците кичму. Изведите позу 1 минут. Ако је лако сјести на под, подигните ногу на цигле. Пете би требале бити веће од глава кукова. Ово помаже да глава бутине преузме исправан положај.

Баддха конасана

Ако су колена подигнута високо, седите на ослонац. Окрените кукове изнутра према унутра, окрећући кукове у зглобу. Стопала, окрените се до плафона. Не наслањајте се.

Можете радити наизменично на отварању спојева. Седећи у Упависхта Конасани, савијте десну ногу до положаја Баддха Конасане. Повуците леву ногу лево. Онда промените страну.

Навасана

Седите на под, ставите столицу испред себе. Померите руке мало, савијте колена. Ставите глежњеве на ивицу столице. Доњи абдомен се подиже. Омотајте кукове унутра и ван.

Подигните препоне, затегните вањске дијелове кукова. У овом положају, кости кукова се спуштају у карлицу и улазе у зглоб, спољашњи делови кукова постају јачи.

Савасана

Лезите на леђа, ставите потпору под главу. Да бисте положили крижу равно, савијте колена. Гурните стражњицу лево и десно рукама. Исправите ноге. Протегните ноге неколико секунди, умотавши кукове према унутра. Опустите се.

Поставите носач испод страница карлице да држите главе бутне кости у правилном положају. Опустите цело тело. Останите у асани 5-7 минута. Окрећући се на десну страну, устаните.

Фото: данисаиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Септембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send