Иога тхерапи

Како излечити повреду колена + 2 сигурне асане

Pin
Send
Share
Send
Send


Шта да радите ако нисте спасили колено и повредили га током вежбања?

Ин постаните последњие Размотрили смо начине да избегнемо повреду колена и безбедно вежбамо Лотус. Али шта да радимо ако је колено и даље повређено?

Ако се деси неугодност и повриједите унутрашње кољено у Падмасани или поза везана за то, прва ствар коју треба учинити је да оставите кољено сами. Морате дати кољено да се одмори, нанесите лед, држите ногу у повишеном положају и обавите компресију неколико дана како бисте смањили отицање и упалу.

Ако се повреда чини озбиљном, обратите се лекару. Било би добро да се у раном стадијуму повреде уведе комплекс покрета ногу у колену, благо савијање и повлачење колена у највећој могућој мери. Програм рехабилитације треба да буде посебно дизајниран за вас и треба да се изводи под водством квалификованог наставника.

Главни фокус је обично на изравнавању и развијању стабилности у стојећим положајима: Триконасана (положај троугла) и Вирабхадрасан ИИ (позиција ратника ИИ). Да бисте уклонили тежину из колена, користите држање стојећег положаја на столици. Временом, почните поново да изводите ротациона кретања споља, као што је Баддха Конасана (и можда Падмасана), користећи облоге у коленима колена.

Након рестаурације и нестанка нелагоде, још увијек је потребно избјегавати агресивност према асанама кољена најмање пар мјесеци. Уместо тога, вежбајте следеће положаје:

Падмасана варијација

  1. Ставите ћебад испод карлице и десно колено на ослонац.
  2. Седите у Дандасани и држите обе ноге.
  3. Савијте једну ногу на колену и поставите савијени пешкир испод ње, и поставите појас или завој у прегиб колена.
  4. Држећи колено у савијеном положају, једном руком ухватите крај појаса (завој) и прво га повуците према себи, а затим у страну, да отворите унутрашње колено и ротирајте фемур према споља.
  5. Наставите ротирати, подижући пету супротном руком. Затим поставите ногу на спољну страну супротне бутине, што је ближе могуће зглобу кука.
    Напомена: престаните се кретати ако осећате нелагодност у колену.

Варијација Вирасане

Да бисте избегли бол у коленима, подигните карлицу што је више могуће помоћу преклопљених ћебади. Поравнајте пете директно испод спољашњих бутина (у овој варијацији колена су мање напета). Држите кољена мало раздвојена, а бутне кости паралелне једна са другом. Ставите ноге на ноге. Сваких неколико минута сваки дан ставите позе. Током наредних недеља или месеци покушајте да постепено уклањате покриваче један по један.

Кигонг је један од најсигурнијих начина за рад са телом.

Кигонг "Флексибилност и снага" са Петром Сологубовим

Нови јединствени курс Јога часописа. Традиционална кинеска пракса за јачање тела и повећање нивоа енергије.

Фото: @ ицреателифе_ / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send