Иога тхерапи

Акумулирани напони и алати за рад са њима

Pin
Send
Share
Send
Send


Како научити ослободити напетост и бити у стању лакоће?

Узимајући у обзир специфичности ритма и еколошке ситуације великих градова, треба обратити пажњу на ефекте које то има на људе.

Шта је акумулирани напон

Нагомилавате стрес без обзира на то да ли сте преоптерећени или не оптерећујете. Било да сте уморни или физички неактивни, акумулирате стрес. Без обзира да ли спавате чврсто или несаница боли - нагомилавате напетост. Било да једете киселу, алкалну или вегетаријанску храну, акумулирате стрес. Комбинација ових тензија изазива људску природу, акумулирајући се у мишићној, емоционалној и менталној сфери.

Јога посматра читав комплекс ових напетости као једно поље: напети ум компликује рад гастроинтестиналног тракта, што заузврат доводи до слома читавог организма. Такав је зачарани круг спајања узрока и посљедица. А акумулација субјективних тензија неминовно води до колективних тензија, до конфузија у породичном животу и друштвених конфликата.

Ако желимо да живимо у хармоничном универзуму, морамо научити умијеће ослобађања од стреса, схватити мудру науку опуштања тијела и ума. На крају крајева, иога је усмерена на опште ослобођење од свих напетости.

До чега долази акумулирани напон?

И јогијска филозофија и модерна психологија разликују три главне врсте тензија које привлаче савремени свијет у агонију: мишићна, емоционална и ментална.

Мусцулар стрес узрокује неуравнотеженост у организму, као иу нервном и ендокриноме систему. Емоционално напетости произлазе из таквих двојних стања као што су љубав-мржња, неуспјех среће, просперитет-сиромаштво, срећа-невоља и већ их је теже елиминирати, јер не знамо како слободно и искрено изразити наше емоције, обуздати их, угушити, што узрокује напетост само ојачао и укоријенио. Ментал напетости су резултат претеране менталне активности, вртлога фантазије, конфузије и сумње.

Акумулирани алати за напрезање

Користећи разне алате, можете смањити нагомилане стресове или их потпуно ослободити, а исто тако напорно радити да не акумулирате нове. Редовна употреба таквих алата ће помоћи да се много ефикасније носите са стресовима и напетостима, избегавате њихов утицај и акумулацију, помажете да осетите стање лакоће и опуштености, ау будућности да ове државе постану трајне у глави и телу.

Редовним извођењем специфичног сета јога вежби (асане и пранајаме) помоћи ћете у обнови хармоније у телу, побољшати стање кичме и гастроинтестиналног тракта, и као резултат, стање свих система и органа у телу. Јачање ефекта редовне имплементације комплекса помоћи ће у праћењу једноставних свакодневних правила.

Не би било сувишно упознати се са праксом иога нидре. На крају крајева, иога нидра је моћна техника свесног опуштања, која нема никакве везе са урањивањем у сан. Иога нидра је луцидан сан, посебан систематски метод потпуне физичке, менталне и емоционалне релаксације. Споља, споља, може се чинити да особа која практикује иога нидру једноставно заспи, док у стварности његова свест наставља да функционише, продире у подсвест. Зато се иога нидру често назива менталним сном, дубоким опуштањем са унутрашњом свесношћу, када је на граници сна и будности спонтани контакт са сфером подсвести и несвесног. Иога нидра доводи до стања релаксације услед ометања свести од спољашњих утисака и његовог урањања у најдубље дубине психе.

Поред дубоког опуштања, јога нидра има и друге подједнако занимљиве ефекте. Ако је свест одвојена од спољашње перцепције и од спавања, она је испуњена моћи која се може користити за различите сврхе: јачање меморије, акумулирање знања, јачање креативних способности, трансформисање целокупне личности.

У Раја Иоги, Патањали помиње стање које се зове пратиахара када се прекине веза између опажајућег ума и сензуалних канала. Иога нидра персонифицира такав пратиахару, који, уз правилну и добро конструисану праксу, води до виших стања концентрације свести и самадхија.

Наравно, треба обратити пажњу на медитацију. За ово, није неопходно бити веома напредан практичар. Неопходно је практиковати медитацију тако да је практиковање јоге комплетно, хармонично, дубоко, ефективно и не ради само тело.

Она почиње развојем вјештина за рад са пажњом: концентрацијом, деконцентрацијом, опажањем. Али ни концентрација ни други рад са пажњом није медитација. Стање ума у ​​којем нема мисли повезаних са осећањима је медитација. Медитација је врста науке о самоконтроли: учењем и непрекидним практицирањем, ум ће бити умирен и стабилан. Класични текстови кажу да медитација убија сав бол, патњу и тугу, јер уништава све узроке несреће, дајући особи визију јединства.

Редовна медитација отвара пут интуитивном знању, распршује сумње, баца светло. Концентрисање ума у ​​медитацији помаже особи да упозна своје право ја. Медитација развија јаке и чисте мисли. Менталне слике се јасно и правилно формирају. Добре мисли се добро укорењују. Збуњеност нестаје чишћењем идеја. Сви ови ефекти су сасвим оствариви са правим стартом и редовном праксом са њеним доследним продубљивањем.

Сергеј Мироненко и Лена Сидерскаиа позивају све да путују кроз своје тело и ум како би потражили све нагомилане стресове како би их заједничким напорима што више смањили.

Први пут у Москви - годишњи интензивни програм. Први је већ у децембру! Детаљи о вези

Фото: иогасцапес / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send