Иога тхерапи

За лечење бола у доњем делу леђа: 5 асана

Редовно истезање помаже у спречавању болова у доњем делу леђа.

Да, бол у доњем делу леђа у неком тренутку ремети скоро сваког. Може бити резултат трауме, лошег држања или само старења - меки интервертебрални дискови се исушују током времена и постају мање флексибилни, врше притисак на нервне завршетке, шаљући акутне сигнале бола мозгу. Међутим, ако је старење неизбјежно, бол се може избјећи: редовито истезање може спријечити бол и ублажити симптоме. Користите ове позе за ублажавање напетости у леђима, у подручју кука, лоза и унутрашњу површину ногу. Ово ће заузврат позитивно утицати на ваше држање и доњи део леђа.

  1. Ардха Апанасана. Лезите на леђа. Док издишете, доведите десно колено до груди и са обе руке држите десну потколеницу. У овој пози (иу наредне четири) не гурајте доњи део леђа у под - задржите природни отклон. Док удишете, полако ослободите ногу и спустите је на под. На издисају, доведите леву ногу до груди, на издисају, отпустите. Поновите на обе стране још 4 пута.
  2. Супта Падангусхтхасана (варијација А). Поставите длан испод доњег дијела леђа - требао би бити благи отклон у леђима. Баци појас преко десне ноге. Док издишете, исправите ногу глежњем преко бутине или га повуците што је више могуће и отпустите ремен колико вам је потребно - за осјећај меког истезања у лоза. Гурни обе пете напред, прсти према теби. На издисање отпустите и промијените стране.
  3. Супта Падангусхтхасана (варијација Б). Вратите се на десну страну и ухватите крајеве појаса десном руком, повлачећи лијеву руку по поду. Спустите десну ногу удесно. Покушајте да држите леву страну карлице на поду, лево колено горе. Требало би да се осећате истезање у унутрашњој површини десног бута, али не би требало да буде напетости у доњем делу леђа. Док удишете, подигните десну ногу горе, док издишете, спустите је на под. Поновите на другој страни.
  4. Супта Падангусхтхасана (варијација Б). Док удишете, подигните десну ногу усправно. Појас на стопалу, држите га левом руком. Ставите палац десне руке у прегиб између десне ноге и карлице и мало спустите десну страну карлице наниже, држећи доњи део леђа издуженим и отвореним. На издисају, подигните ногу и лево, док удишете, вратите се у вертикални положај. Отпустите појас и промените ноге.
  5. Суцхирандхрасана. Затегните оба колена до груди, ставите десни зглоб на леву бутину, непосредно изнад колена. Држите лево колено. Ако желите да повећате растезање, повуците лево бедро напред и гурните десно колено од торза. У доњем делу леђа је природни отклон, рамена су опуштена. На издисају, отпустите појас и поновите позу на другој страни.
Фото: алекисгирлновак / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...