Аиурведа

10 корисних ствари које учи Аиурведа

Pin
Send
Share
Send
Send


Ове ставке укључите у своју листу планова за предстојећи 2019

Укључите ове ставке у листу обавеза за предстојећи 2019. и гледајте како њихова изведба мијења ваше физичко и ментално здравље на боље.

  1. Једите храну високе пране. Наше расположење зависи од тога шта једемо. Уверите се да ваша храна садржи довољно виталне енергије и ослоните се на органско поврће и воће, свеже млечне производе, претходно натопљена семена и орашасте плодове.
  2. Елиминишите стрес. Високи нивои стреса су узрок многих болести. Да бисте умањили или чак негирали његово присуство у вашем животу, уђите у навику да започнете и завршите дан са медитативном праксом. Медитација је научно доказан начин бављења стресом и његовим ефектима.
  3. Јасни енергетски канали. Ако се осећате вртоглавом током тренинга дисања, то је сигуран знак да су ваши ментални канали блокирани од ама (токсина). Неопходно је проћи курс Панцхакарме или, на примјер, тједан дана да слиједите зелену дијету. Други начин да се очисте блокирани канали је пити воду са коморачем и босиљком током дана.
  4. Погледајте све са позитивне стране. Све у животу има и светлу и тамну страну - али репродуктивни ефекат зависи искључиво од тога како гледате догађаје који се дешавају.
  5. Развијте моћ свог ума. Чињеница да је за неке људе проблем, за друге је занимљив задатак. Према Аиурведи, једење гхее-а, органског млека и ораха повећава дхи (способност учења), дхрити (способност памћења) и смрити (способност да се репродукује оно што се памти).
  6. Успорите свакодневну трку. Стална журба је знак неравнотеже Вата-досхе: у овом случају Аиурведа препоручује привремено напуштање житарица и салата и једење топлих куваних јела.
  7. Научите нешто ново сваки дан.. Свет око нас свакодневно даје лекције из којих можемо научити нешто корисно. Развијте ову способност, често гледајте около и научите да приметите важне ствари, чак иу малим стварима.
  8. Размазите се. Умирујућа масажа, ароматична биљна купка, здрава и хранљива ужина - све то је додатни извор радости који помаже да се излечи и тело и душа.
  9. Учини нешто за друге. Добра дјела не захтијевају новац: можете обавити ревизију у свом ормару и дати некоме одјећу коју не носите, испећи колачиће, написати писмо - листа се наставља и наставља. А осећај блаженства који доживљавате у таквим тренуцима тренутно повећава ојас.
  10. Неговати здраве навике. Уместо да себи приговарате за неуспехе и повлачења из предвиђеног курса, усредсредите се на одређену навику - на пример, одлазак у кревет пре 22х - и то корак по корак. Идите на следећи циљ само када коначно консолидујете прву навику и осетите позитивне ефекте на себе.
Фото: маиа_гипси / инстаграм.цом инспиринг_вандерерс / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send