Иога тхерапи

Припремите кичму за дубоку медитацију.

Масирајте леђа за 10 минута.

За дугу и дубоку медитацију потребна је добра прелиминарна загревања. Ових 6 асана вас припрема за 10 минута.

  1. Уттхан Притхасана. Након изласка из варијације Позе уврнутог бочног угла, померите леву ногу напред, држећи потколеницу окомито на под. Ставите лактове и подлактице на под на унутрасњости леве ноге, тако да се лева бутина мозе опустити. Ако имате довољно флексибилности, раширите лактове и покушајте да спустите груди и браду на под. Све ово време, десна бутина мора остати притиснута на земљу. Гледајте напријед док држите позу.
  2. Урдва мукха сцхванасана. Пресавијте чарапе испод себе и померите лево стопало назад да уђете у Цхатуранга Дандасана (Планцкова поза). Затим, почевши од врха главе, савијте се натраг у Догс Посе уп Момент, притискајући дланове на под. Можете савити чарапе или их извући. Кукови би требали бити близу пода, али не смију га дирати. Гледајте равно или назад да бисте захватили горњи део леђа у кориту. Избегавајте клипове у доњем делу леђа.
  3. Адхо Мукха Сцхванасана. На издисају подигните карлицу горе и назад и нагните главу напред или је спустите на под. Стопала би требала бити широка око два метра, а пете додирују под. Држите рамена на поду. (У многим школама јоге, псећа њушка се најчешће користи за растезање и отварање лоза. У Дхарма јоги, то је углавном потребно да се отворе груди и рамена, као и да се припреме руке за повратак у напредне позиције, као Ека Падха Рајапотасана) .
  4. Уттанасана.Погледајте тачку између ваших руку. Док издишете, скочите или искорачите, стављајући ноге између дланова. Остани овде, притискајући груди на колена. Можеш савити колена. Ако је могуће, гурните чело у предњи део потколенице како бисте се више осећали дуж кичме. Останите у пози, спојите дланове заједно и подигните торзо и руке прво право горе, а затим се савијте. Приликом удисања, вратите се у вертикалну позицију са рукама низ тело уз позицију планине.
  5. Раббит поза. На колена, окрените чарапе испод себе и положите дланове на доњи део леђа. Сагните леђа и зграбите десни глежањ десном руком, а леви глежањ левом руком. Подигните груди и повуците руке једна према другој. Баци главу. Покушај се више не померати. Држите позу, благо поравнајте и наизменично вратите руке на доњи део леђа. Проширите прсте и седите на ноге. Нагните се напред и додирните чело до пода да бисте ушли у баласану (држање за бебе).
  6. Халасана Седите усправно, окрените се и померите карлицу у страну. Исправите ноге испред себе и лежите на леђима. Испружите руке са стране на поду, дланови гледају према горе. Једним глатким непрекидним покретом, подигните ноге, затим, подижући леђа са пода, померите их иза главе док вам прсти не буду на врховима прстију. Останите у пози и фокусирајте се на тачку између обрва. Онда ставите руке уз тело, длановима надоле. Подигните ноге и полако клизите по кичми, вратите леђа и ноге назад на под.
Видео курс за мушкарце са Андрејем Ризхакином. Поражавајући себе, освојит ћете цијели свијет!

Видео курс "Јога за мушкарце"

Једноставне и ефикасне вежбе за буђење и развој снаге, издржљивости и менталне стабилности.

Фото: истоцк.цом

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...