Иога тхерапи

Редослед опоравка за оне који су уморни

Минимално кретање - максимално опуштање.

За ову секвенцу требат ће вам: двије цигле за јогу, три деке, јастук или јога тепих - уз њихову помоћ ћете постићи максималну релаксацију. Током вежбања, немојте настојати да изведете асане док се напрезате колико год је то могуће, да се савијате или гурате сувише снажно - приоритет не треба да буде мишићни напредак, већ опуштање. Останите у свакој асани 3 до 5 минута. Дишите лако, покушајте да не размишљате ни о чему. Уживајте у својој пракси.

  1. Лоцуст позира уз подршку. У овом положају, лако је елиминисати негативне мисли, подесити дубоко опуштање. Опека ће помоћи да се одржи правилан положај леђа. На крају тепиха, поставите јастук или јастук, на почетку - две цигле (на бочној ивици), прекривене тепихом, тако да су на ширини ваших рамена. Повуците тепих и ставите га испод чела. По жељи, можете узети други карирани покривач, уврнути га и поставити га хоризонтално у средину тепиха тако да подржава ваше кукове. Лезите на стомак, спустите чело на тепих на почетку тепиха, спустите рамена на цигле, руке су вам слободне са длановима према горе (на њих можете ставити и лагану тежину, на пример, врећу хељде). Ноге ниже до подупирача - опустите се.
  2. Положај столице уз подршку. На почетку тепиха, ставите две цигле, ставите јастук или јастук поред њих. Лезите на леђа. Ставите ноге на јастук као да седите на њему. Испод стопала можете ставити деку. Кроз стране, повуците руке иза главе и протегните се према горе.
  3. Позиција на страни. Пресавијте три простирке и ставите их на врх тепиха. Поред њих, ставите јастук. Преврните се на своју страну, лежите на саговима тако да јастук лежи поред вас. Након 3-5 минута преврните се.
  4. Твист лиинг довн. Ставите преклопљено ћебе у средину тепиха. Десно од отирача, поставите јастук. Ставите тепих тако да је ћебе испод струка. Подигните и поравнајте леву ногу, ставите је на јастук. Уверите се да ножеви не падају са пода.
  5. Позирање чамца како лежи. Изградите колибу из реквизита. Ставите цигле као што је приказано на фотографији и поставите јастук. Лезите на леђа, подигните ноге до структуре и опустите се.
Научите да се одмах опустите.

Анти-стрес курс "Опуштање и задовољство"

Научите да се опустите - и живите у миру с вама.

Фото: лауренецкстром / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...