Иога тхерапи

Комплекс за појачавање пробавног пожара

Pin
Send
Share
Send
Send


Ове асане ће побољшати варење и олакшати варење тешке хране.

Долазе празници и радујемо се новогодишњим слаткишима са ишчекивањем. Међутим, након тога долази сат обрачуна, који је праћен додатним килограмима и кривицом. Предлажемо да припремите варење за оброк унапред користећи ову секвенцу асана. Помоћи ће распршити варење и лакше пробавити најсложенија и тежа јела.

 1. Супта Вирасана. Седите између пета, истегните телеће мишиће. Спустите леђа на под, елиминишите отклон у доњем делу леђа и опустите се. Ако желите да позу учините што угоднијом, ставите испод леђа јастуче или пресавијено деку, а испод главе цигле за јогу или јастук. Затворите очи и подесите се на вежбање.
 2. Долпхин поза. На све четири. Ставите подлактице на под и ухватите лактове - ово је удаљеност коју би требали бити. Окрените прсте у браву, без промене растојања између лактова. Спустите прсте на под, гурните карлицу и исправите ноге.
 3. Баласана, варијација. Седи на задњицу. Ставите руке у јогијске шаке и лежите на дну бутина. Уз издисај, спустите трбух на бедра, притискајући песнице у њу.
 4. Маласана Стојте равно, ноге раширене у ширини рамена, прсти мало споља. Седите потпуно. Стави руке у Намасте и исправи леђа.
 5. Гомукхасана. Седи на задњицу. Савијте десно колено и поставите га у средину. Савијте лево колено и ставите га на десну потколеницу. Покушајте да држите колена на истом нивоу. Исправите кичму. Савијте десну руку у лакат и увијте је за лево колено.
 6. Паривритта Јану Схирсхасана. Исправите леву ногу и узмите десну ногу за стопало и повуците је у перинеум. Проширите тело на савијену ногу. Ухвати своју потколеницу левом руком и покушај да спустиш леву страну на ногу. Држите бокове чврсто на поду. Уз дах, подигните десну руку високо горе, активно циљајући на плафон. На издисају га спустите на лево стопало.
 7. Ардха Паванамуктасана. Лезите на леђа. Савијте десно колено и повуците га према грудима. Чарапе гледају у себе.
 8. Јатхара Паривартанасана. Савијте кољена, повуците их до груди, и док издахнете, окрените их удесно, стављајући колена на под. Раширите руке у страну и не скидајте рамена са пода.
 9. Саламба Сарвангасана. Подигните кукове и ставите циглу испод њих. Ако не, ставите доњи део леђа у длан. Исправите ноге и повуците чарапе преко себе. Обезбедите да се одржава угао од 90 степени.
 10. Матсиасана. Можете извести класичну верзију ове позиције или користити реквизите. Седи на задњицу, стави јастук испод колена, јастучић испод кичме, две цигле испод главе. Узмите удобан положај и покријте карлицу топлим ћебетом.
 11. Савасана По жељи, могу се користити реквизити. Требат ће вам: подупирач испод кољена, тепих испод главе, увијен на крају (испод лопатица), тепих на здјелици и фластеру за очи (то може бити чарапа од хељде, али не превише тешка).
Заштитите желудац од додатних килограма током празника.

Видео курс "Раван трбух - 7 једноставних корака!"

Видео курс "Раван трбух - 7 једноставних корака!" То су класе са нагласком на абдоминалне абдоминалне мишиће користећи ексклузивну ИННЕР ИОГА методу.

Фото: лизарцх / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send