Аиурведа

Аиурведа помаже онима који желе да затрудне

Pin
Send
Share
Send
Send


Приступ лијечењу неплодности у Аиурведи значајно се разликује од оног који је усвојен у модерној медицини.

Одсуство деце за многе породице постаје права трагедија. Након дугих неуспјешних покушаја да се затрудни дијете, пар обично тражи медицинску помоћ. Постоје случајеви када третман не доноси резултате. А понекад чак и најтемељитија истраживања не објашњавају узрок кварова. Може ли аиурведа помоћи у таквим случајевима?

Прво, да видимо шта је неплодност. То се дешава када се трудноћа не догоди у току једне године уз редовити сексуални живот и без употребе било каквих средстава заштите. Период - годину - није изабран случајно: према статистици, утврђено је да 30% здравих парова затрудни током првих 3 месеца брака, још 60% у року од 7 месеци, а преосталих 10% након 11-12 месеци . Дакле, током године могуће је процијенити способност дјетета да затрудни, а ако трудноћа није дошла, постоји разлог за претпоставку неплодности. Неуспјешни покушаји зачећа односе се на оба партнера, а разлог може бити здравствено стање и супруге и мужа. У око 30% случајева плодност се смањује код мужа и жене. Дешава се да резултати специјалних тестова супружника нису међусобно компатибилни. Коначно, неплодност се може јавити и код здравих парова. У таквим случајевима, чак и након детаљног испитивања, није могуће утврдити његов узрок. То је такозвана неплодност непознатог порекла.

Приступ третирању проблема неплодности у ајурведској медицини значајно се разликује од оног који је усвојен у модерној медицини. Када се парови обрате мени, не фокусирам се на њихове анализе, већ на пулс. И уз његову помоћ откривам могуће неравнотеже доша које су довеле до овог проблема. То може бити неравнотежа вата, питта или капха досха. На основу мог дугогодишњег искуства, могу да кажем да је главни узрок неплодности у Москви хормонска промена повезана са неравнотежом питта досха.

Капа и вата ван равнотеже такође могу довести до неплодности. Важну улогу игра шљака тела. Многи људи не сумњају да се једноставне сјеменке или орашасти плодови (посебно печени и сољени), једу преко ноћи, повећавају питу у организму, као и шљаку, повећавају ама (токсине) и капу. У гениталијама жене са повишеном питтом и капом долази до упале врло лако, након чега слиједи адхезија и опструкција. Зато је важно да не једете некомпатибилне производе, слузокожу, индустријску храну, да не напуните ноћ. Традиционално, у Ајурведи се препоручује да се подвргне Панцхакарми током припреме за зачеће. Поступци трају најмање 21 дан, након чега се чишћење наставља још неколико мјесеци, током којих пацијент пије биље. Панцхакарма помаже у решавању многих дубоких проблема, рестартује тело. Поред тога, било је чак и случајева када је Панцхакарма решио проблем некомпатибилности партнера. Узрок проблема са зачећем може бити и вишак и недостатак тежине. Фактор ризика је смањење телесне тежине за 10-15% испод нормале, посебно мање од 50 кг. Вишак тежине за 10-15% изнад норме доводи до повећане производње женског полног хормона естрогена. Као резултат тога, менструални циклус се повлачи и трудноћа постаје све тежа. Тако да се укључите у дијете за мршављење, као и да неконтролисано задовољите своје кулинарске жеље, још увијек не исплати. Чести летови, као и било какви трансфери и бескрајна бука, ремете ток пране и изазивају неравнотеже у Вата доши. То доводи до поремећаја у васкуларном систему. Ако у исто време постоје проблеми са питтом или капхом, онда су ту сви предуслови за појаву најсложенијих облика неплодности.

Желео бих да напоменем чињеницу да жене у условима сталног запослења не прате свој циклус, не обраћају пажњу на мање одлагање менструације или мењају свој карактер, или једноставно не придају никакву важност таквим „ситницама“. Међутим, временом се ови мањи проблеми развијају у озбиљније и изазивају неплодност. Многи људи злоупотребљавају хормоне, што такође може довести до промена у ендокриноме систему.

У ајурведским расправама може се наћи још један узрок неплодности: промјена партнера и прекомјерни сексуални односи. Све ово нарушава струју унутрашње женске енергије. Ако жена има више од десет партнера, она може имати проблема са цервиксом и трудноћом.

Фото: Риан Францо он Унспласх

Погледајте видео: (Децембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send