Људи

5 разлога зашто су јогији савршени пријатељи

Pin
Send
Share
Send
Send


Сигурно вас ваши пријатељи воле због ових квалитета.

Сви ми желимо да се бавимо онима који нас разумију, подржавају, прихватају као што смо ми, али, нажалост, такви људи се често не сусрећу. Углавном се сусрећемо са људима који су заокупљени властитим проблемима, имају крхки али велики его, којег муче комплекси и пате од инфантилизма. Они нису лоши, само да би комуницирали с њима може бити прилично тешко. Али постоји таква категорија људи, јогији, који су право утјеловљење љубазности и прихваћања. Ох, па, наравно, не сваки јоги, по дефиницији, свети човек је предрасуда, већ чињеница да се адекватни људи могу наћи у друштву јогија (чак и ако то не изгледа тако на први поглед). Ево 5 доказа ове хипотезе.

  1. Јогини знају како да имају саосећање. За почетак, иога за јогија је начин живота, то је оно што он увек ради, чак и када напусти тепих. Прва ствар коју учи јогин није развој конопца или лотоса, већ схваћање да је најважније суосјећање за сва жива бића у свијету. Такав концепт не укључује осуду, не наношење штете или обезвређивање квалитета других људи. Чак и ако особа која практикује јогу идеално не слиједи све принципе, он се барем труди за то, барем има те моралне оријентисте. Дакле, међу јогинима постоје они који вам не указују шта је исправно, а не, који искрено брину о вашим осећањима, који вас виде као појединца, чак и ако се не слаже увек са вама. Слажем се, такво поштовање туђе индивидуалности је ријеткост за наш свијет.
  2. Јогији имају добру енергију. Можете вјеровати у енергију, не можете вјеровати у њу, али у овом тренутку ћемо замислити да вјерујемо у њу, јер је то темељ јогијских учења. Према овом учењу, енергија циркулише у свакој особи. Нека циркулација је сломљена, па особа постаје раздражљива, завидна, само-служећа, и тако даље. Односно, недостаци нису показатељ “лоших ствари”, они су показатељ да енергија неисправно тече. Радити јогу, енергију, прану, почети да циркулише исправно, чакре долазе у равнотежу, што чини хармоничну личност практиканта: он је задовољан да чини добра дела, не зависи од мишљења већине, осећа и поштује себе. Комуницирајући се са јогином који практикује и на физичком и на духовном нивоу, може се осетити да је веома пријатно бити са њим - све је у томе да се нађете у пољу његове блажене енергије, која вас оплемењује. Нажалост, тачно је и супротно: људи са зачепљеном енергијом ће такође имати негативан утицај на друге.
  3. Јогини могу пружити подршку. То је прије свега могуће због чињенице да јога чини особу самодостатном. Када је особа добро, он има снаге да подржи другу. Ако сте психички рањени, једва да се можете ослонити на вас. Према томе, практикант може да вас орасположи, поврати веру у себе и буде тамо када вам је потребна.
  4. Јогији су константни. Останите у Цхатуранги 2 минута и останите у њему пар година, обраћајући пажњу на равномјерно дисање. Ова пракса ће свакако утицати на ваш лик на боље - то ће ојачати вашу вољу, умирити его (и штампу, наравно). Суштина је да се често суочавамо са потешкоћама које пријатељство не трпи увек, то се дешава ако један или два пријатеља нису довољно константни, недовољно духовно развијени. Пријатељство са правим јогом ће помоћи да се повеже пријатељство кроз године.
  5. Јогини цене суштину. У јоги покушавамо да скренемо пажњу са споља на унутрашњост. То значи да ће, умјесто да се обрати пажња на шљокице (финансијско благостање, беспријекоран изглед, висок статус), иоги моћи да види душу особе и да је цијени.
Фото: микиасх / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send