Људи

6 питања о карми

Pin
Send
Share
Send
Send


На то одговара позната учитељица иогија23 Татјана Илларионова.

Татјана Илларионова, водећи инструктор Иога федерације, одговара на 6 најчешћих питања о карми.

  1. Шта је по Вашем мишљењу карма? Важно је разумети да када је у питању карма, то је наша реакција. Тако гледамо и доживљавамо догађаје у свету и како наша ментална стања утичу на све што се дешава око нас, од чега се формира животно искуство. У глобалном смислу, карма такође постоји, јер догађаји извана утичу на нас: време, друштвени феномени, политички догађаји у земљи - све то утиче и на карму особе, јер је особа укључена у те процесе и реагује на њих. Многима је веома тешко да прихвате следећу својину карме: она не ради одмах. Потребно је много времена, а можда чак и више од једног живота да би се изазвали узроци.
  2. Да ли је било неких догађаја у вашем животу који би се могли назвати кармички? Сви успони и падови у животу, када радост даје пут разочарању, срећи због несреће и обрнуто - то је све карма. Карма је узорак измјењивања наших искустава среће и несреће. Према томе, рађање и стечено искуство, од којих следе обрасци понашања, су сва карма. Прекршаји које примамо, наша реакција на ова кривична дела - све то формира карму. Пример: Неко је викао на вас. Карма није разлог зашто особа вришти. Резултат наше карме је наше сопствено искуство онога што друга особа виче на нас.
  3. Може ли особа промијенити своју карму (карму других људи), или су сви догађаји унапријед одређени? Догађаји нису унапред дефинисани. Ми немамо слободну вољу у пуном смислу (оно што желим, то чиним), али нема ни пропасти, када већ знамо како све треба да буде. Процес формирања карме је нелинеаран, сложен и веома покретан. Особа може промијенити своју карму - то је тренутак анализе његових реакција. Морамо да променимо наше схватање стварности тако да наше реакције не генеришу успоне и падове, о којима сам говорио. Пример: На неком карактеру неуспешна одећа. Између тренутка када желим да кажем да одећа није баш, а стварни изговор ових речи је интервал. Ако се добије овај интервал, могуће је анализирати какве ће бити посљедице тих ријечи. Ово је полазна тачка - тренутак самоконтроле. Такође би било исправно провјерити које емоције доживљавамо када желимо нешто учинити. Да ли је моја жеља да то урадим на основу узнемирујућих емоција, као што су бес или похлепа? Или је моја жеља да урадим нешто на основу љубазности и других позитивних емоција? Можете да утичете на карму других људи својим примером и саосећањем, али вреди радити то тек након што се носите са собом.
  4. Да ли су сви догађаји кармички? Апсолутно сви догађаји су кармички, ако говоримо о утисцима које остављају у особи. Можете радити с њим. Пример: Моја карма се неће погоршати због чињенице да ми нетко подиже глас: подиже глас због своје склоности да виче на људе. Резултат моје карме је моје властито искуство онога што он виче на мене.
  5. Како се карма разликује од судбине? Судбина је нека врста предодређености, спољашњи фактори који се јављају и не зависе од нас. У одређеној мери, карма укључује концепт судбине, али судбина је лудо уски појам. Карма није вјера, не судбина, не предестинација, и тако даље. Тако особа доживљава свет и како његово стање ума утиче на његово животно искуство.
  6. Да ли је израз „чиста карма“ идиом, или постоје врло специфичне акције које илуструју и имплементирају ову фразу? Постоје специфичне будистичке праксе чишћења. Кроз живот учимо себе да размишљамо, говоримо и делујемо на одређени начин који формира одређени образац понашања, настаје навика. Особа је у ропству уобичајених заблуда о томе како се процеси формирају у животу - он све више љуља "срећу-несрећу" на клацкалици. Живот се претвара у грудву снега, која расте на рачун низа догађаја које већ гледамо кроз тачке заблуде. Осећамо се ослобођени када се дела више не покрећу импулзима карме, због чега се понашамо на одређени начин, а неки нам се догађаји дешавају - образац који нас спречава да исправно гледамо у свет нестаје. Пример: Најлакши са примером о прекршају. Човек вас јако дира, он седи у увреди, стално изазива узнемиреност. Није важно ко је у праву, ко није у праву. Анксиозност је важна. Једина могућност је да се то уради тако да тело више не реагује или постаје раздражено када се помене особа или ситуација. То јест, морате га пустити, ријешити се тога. И како то урадити? Већ сам дао примјер о неуспјешној опреми. Почните са малим: размислите и анализирајте шта ће ваше речи и поступци довести до тога, зашто тело жели да реагује деструктивно. Важно је пратити све до краја. Ово је веома добар почетак за развој карме.
Фото: цупцакесандиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send