Људи

Анна Карабасх - Амбасадор Вандерлуст 108 Фестивал

Pin
Send
Share
Send
Send


"Правим поздравни комплекс за сунце, без обзира у којој сам земљи."

Дипломирала је на новинарском факултету на Московском државном универзитету, Анна Карабасх је радила у сјајним часописима од 19 година, укључујући Харпер'с Базаар. Писала је о моди и лепоти. Тада је био и гласан медијски пројекат "Сноб" - Ана је радила у тиму најбољих руских новинара под руководством оснивача "Коммерсанта" Владимира Јаковљева. Ана се у Снобу бавила темама везаним за животни стил часописа, а водила је и блог о здрављу и омладини. Пре неколико година је овладала ПР струком, сада води ПР кампању центра Мабиус, који развија стартупе у области здраве исхране. Он наставља да пише сјајне чланке и извештаје о занимљивим људима, спа и веллнесс повлачењима у Татлеру, Форбесу и Л'Оффициел Воиаге. Она је постала готово експерт у деток спа и рекреативним и спортским путовањима: лијен одмор на Малдивима ће више волети пјешачење у Непалу. Њен син Грисха има 9 година, а понекад практицира јогу са мајком, плива и вози бицикл.

Позвали смо Ану да постане амбасадор Међународни фестивал Вандерлуст 108Ово љето ће се први пут одржати у Русији - 15. јул у Москви и 22. јул у Санкт Петербургу.

Међународни фестивал Вандерлуст 108 обједињује десетине хиљада љубитеља јоге, џогинга и електронске музике у централним парковима највећих мегаградова света. Глобални партнер Вандерлуст108 у 2017. години је адидас. Вандерлуст 108 је спортски триатлон са трком на удаљености од 5 км, која преноси јогу и медитацију. Постаните део најсјајнијих јога догађаја овог лета!

Анна Карабасх о јоги:

Почела сам да вежбам Јивамукти Иога на НИМ Иоги док сам била трудна. И од тада нисам стао већ 10 година - практицирам скоро сваки дан, на пословним путовањима носим са собом врло удобну танку јога простирку да направим комплекс поздрав од сунца, без обзира у којој сам земљи. Омиљени наставници су два Ани: Лунегова и Сцхетинина, као и практично цео тим НИМ Иоге - Екатерина Рубанова, Алена Тикхонова, Василиј Кондратков, Линнеа Алгрен. Покушавам да учим са наставницима из различитих праваца када путујем, али да будем искрен - за мене, наше најбоље. Једини учитељ који ми недостаје у Москви је Миша Огородников, становник Арамбола, града са хипо-гановима. Само за јутарњу праксу, Миша би требало да проведе неколико недеља у Гои - за време новогодишњих празника у свом Иога Хоусе студију ја возим мопед свако јутро у 7 сати. Накит од асана уопште није досадан. Три сата пролазе као пет минута. Јасно сам разумео од Мише, да раздори, стајање на руке и све врсте сложених јогијских чворова нису сами себи циљ. Много је теже правилно стајати у псу лицем надоле, па чак и, у принципу, само правилно ходати. Под утицајем јоге и путовања у најбољи деток спа на свету, пре неколико година сам био фасциниран макробиотичким системом исхране и скоро у потпуности прешао на вегетаријанство - уопште не једем месо, скоро не једем млечне производе, понекад јаја. На мору не могу себи ускратити свјежу рибу, а за добар авокадо је спремна продати душу.

О покретању:

Одрастао сам у породици спортиста и научника и почео да трчим са татом на 4 године. Скијање, трчање, оријентација, планинарење, пењање - ја и моје две сестре смо све радиле. Нисам једини мајстор спорта у нашој породици. Имао сам други ниво за одрасле у пливању. Али чак сам се бавио подводном оријентацијом. Али после тридесет је дошло до рупе у менискусу, па чак и ходање ми је било неугодно, да не трчим: "Успут, провалио сам у позу лотоса - свако би требао бити опрезан и знати своје границе, увијек се сјећати о сигурности тијеком праксе" Обновљена препорука лекара за колено на бициклу. И онда сам схватио да могу поново да трчим. Била је то срећа покрета, као у детињству. Трчим ујутро пре него што почнем да радим на Нешкунском врту, покушавам полако - не брже од 6 и по минута по километру, иначе губим контролу над опремом. Трчање је моје време за музику. Волим да трчим сам са слушалицама, музика помаже да не мислим да је нешто лењ, од јутра је тело тешко и генерално посао. Слушам Беатлес, Куеен или италијанску Мусица Нуда - харпу плус раскошан јазз вокал. Не укључујем чувара трчања - трчим по свом расположењу, и обично након 20 минута мој други дах се отвори, почињем да се смејем себи. Када трчим, покушавам да се не приморам и да трчим у овом стању радосног тока, без да се потрудим.

О медитацији:

Знак добре праксе за мене је радосна спознаја да је могуће ући у стање дубоког мира и мирно сједити, осјећајући да глава и тијело постају свјетлост. Успео сам да се дубље упустим у праксу јога нидре после недељу дана у прелепој Ананди Спа у Хималаји - они практикују групу иога нидра сваке ноћи у палати Махараја, и ово је савршена магија. Једног дана ви ухватите ово стање - а мозак већ зна боље како да се врати тамо, јер је нашао пут. Али у Москви, уместо иога нидре, практикујем другу медитацију. Када листа задатака преплави мозак, а ја почињем да бринем да сам је заборавио, заборавио сам, док пишем три е-поруке и два текста истовремено и не могу ништа да завршим, али се такође сећам да сте били увређени, али како су могли - у овим тренутци медитације помажу ми у аудиокњизи "Снага сада" Ецкхарта Толлеа. Дозвољавам себи да застанем за десет минута да ходам или легнем са поглављем из књиге Моћ сада екхарта Толла. Не могу да га читам - расправљам се са текстом и стално га уређујем, али доста чудно - отпор и унутрашњи дијалог престају ако слушам књигу - најбоље је то Никосхо на руском језику.

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send