Људи

Томас Мајерс о томе како да останемо здрави

Pin
Send
Share
Send
Send


Светски познати киропрактичар говори о тајнама добре форме.

Почетком маја Москву је посетио светски познати мануелни терапеут и "гуру људског тела" Томас Мајерс, аутор иновативног концепта "Анатомски возови: миофасцијални меридијани за мануалне терапеуте", који су направили пробој у проучавању људског тела и свесни приступ обуци. Концепт Миерса потресао је свијет медицине, физиотерапије и фитнеса тако што је проширио поглед на људску анатомију и биомеханику.

Два семинара Томаса Мајерса - "Читање тела" и "Издржљивост: Узмите изазов и постаните јачи" одржани су у центру престонице са пуном кућом. Све карте су биле распродате унапред, у року од неколико дана од почетка продаје. Главни учесници били су специјалисти и наставници фитнес дисциплина, учитељи јоге, Пилатес, разне врсте боди-ориентед праксе, масажа терапеути, физиотерапеути, остеопати, уредници публикација о људима који воде здрав и активан начин живота.
Организатор посете Томаса Мајерса Русији био је Центар за обуку "ПРАКСА". Центар окупља стручњаке из области физичке и моторичке терапије у сарадњи са стручњацима из области духовног и личног развоја. Слоган центра звучи "Тело, ум и ум су нераздвојни!". Није изненађујуће да је долазак Томаса Мајерса, чија су учења веома у складу са овим принципом, организован управо од стране ПРАКСИ центра. У нашем материјалу, интервју са човеком који није само култна фигура за сваког специјалисте, већ је у стању да окрене ум и промени приступ тренерској пракси са искусним професионалцима.
- Реците нам о суштини вашег концепта? Шта је његова иновација?
- Основа мог концепта у приступу људском телу, као живом организму, у којем је све међусобно повезано. Дуго времена, принципи "мртве анатомије" су коришћени у проучавању људског тела, сви органи су проучавани одвојено, на основу њихове главне улоге и функција. Међутим, овај приступ не одговара на најхитнија питања физиотерапије, не даје идеју о правом стању и раду живог људског тела. На пример, најважнија улога органа као што је фасција (везивно ткиво које покрива органе, крвне судове, живце и формирање шкољки за мишиће код животиња краљежњака и људи; обавља потпорне и трофичке функције - Приближно Ед.) Уопште се не разматра. Али, на крају крајева, његов ефекат и карактеристике директно одређују који ће ефекти одређени ефекти, укључујући и обуку, имати на одређену особу.
- Одакле долази теорија "анатомских влакова"? Који су њени главни постулати?
- Моја теорија о "анатомским влаковима" заснива се на чињеници да без обзира на задатке које сваки појединачни мишић обавља, он је функционално интегрисан и функционише унутар фасцијалне мреже. Ове линије и слојеви прате преплитање везивног ткива људског тела, формирајући јасне "меридијане" миофасције. Свака напетост, фиксација, напетост, компензација, па чак и већина моторних дејстава могу се дистрибуирати дуж ових линија.
- Шта нам даје разумевање тих нијанси? Шта је корисно за нас да знамо "анатомски воз"?
- Са естетске тачке гледишта, разумевање шеме анатомских влакова омогућава да се још суптилније осети тродимензионалност скелетно-мишићне анатомије и да се правилно процене модели прерасподеле и компензације стреса у телу као целини. Са клиничке тачке гледишта, то ће нас довести до тога да добијемо јасну идеју о томе како се болни феномени у једном делу тела могу повезати са апсолутно не узнемирујућим подручјем, лоцираним далеко од проблематичне области, и омогућити нам да ово разумевање користимо у пракси.
- Одакле добијамо такве проблеме? Шта радимо погрешно?
- Главни проблем нас, савремених људи који живе у доба електронске технологије, је огроман недостатак покрета. Сви специјалисти у областима које људима пружају могућност да се крећу постају изузетно важни, а ускоро и једноставно незамјењиви. Способност правилног вођења особе када ради са својим властитим тијелом је врло вриједна и укључује посједовање широког спектра знања и техника, година праксе. Ја сам, као практикант, дошао на то релативно недавно. Живо људско тело, посебно психофизика сваког од њих захтева апсолутно индивидуалан приступ и препоруке.
- И коју врсту активности бисте препоручили као најкорисније, најмање трауматичне?
- Ја лично вежбам трчање, трчање по прстима (предња површина стопала), што није за свакога, моје тело нема природну флексибилност, али тренинг снаге ми је веома удобан. Свако јутро имам посебан ритуал - да се загрејем и покушам да осетим цело тело, сваку ћелију, све до врхова сваког прста.
- Уосталом, за здраво стање тела, неопходна је не само физичка активност и физичко здравље, већ и ментално здравље ...
- Да би стекла мир, имам годишњу традицију прављења излета бродом за две недеље око јуна. Тачно две недеље сам у тишини, сама, међу водама, без икаквих средстава комуникације и уобичајених атрибута цивилизације. За мене лично, ово је савршен начин да обновим духовну хармонију.
- Који савет бисте дали обичној модерној особи која није љубитељ спорта, али жели да остане у форми и остане здрава?
- Видите шта се дешава модерним људима? Луди ритам живота, минимум покрета, оптерећење стресом, напетост и нагомилани бол у телу. Често морам да летим око света и да посетим аеродроме. Сви људи седе у погрбљеним позама у својим телефонима. Сигуран сам да је на таквим местима једноставно неопходно организовати зоне које дају могућност да се крећу. Још једна глупост нашег времена: особа долази у теретану и тражи најближе место до улаза за паркирање. Увек саветујем својим студентима да користе било коју могућност додатног кретања - ходајте степеницама, шетајте до продавнице, играјте се са својом децом. Не прати како се играју, већ се играју с њима! Ово је само одличан тренинг.
- И коначно, да ли постоје неке физиолошке особине које разликују управо руске људе, на основу ваших концепата "читања тела"?
- Желео бих да напоменем особину држања. У ставу руске особе увек постоји посебан понос! И наравно, без обзира на карактеристике тела, увек ме импресионира руска душа. Она је заиста јединствена!

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send