Категорија За почетнике

Вежбајте за женску лепоту, младост и спокој
За почетнике

Вежбајте за женску лепоту, младост и спокој

7 разлога за Випарит Карани Мудра сваки дан. Само једна асана, која покреће процесе само-позиције, поновно покреће нервни систем и спречава проширене вене. Учините ову вјежбу својим најбољим пријатељем - и осјетит ћете како брзо доноси промјене у вашем животу. Да је било само три од свих јога асана, али би Випарита Карани Мудра била међу њима, било би довољно да жена сама организује поновно подизање и да се осећа одлично.

Опширније
За почетнике

5 разлога за прављење пса сваки дан

Зашто су сви јоги луђаци из Адхо Мукха Схванасане? Адхо Мукха Схванасана је можда једна од најпопуларнијих асана у јоги. Практично сви креатори сопствених стилова додали су га својој пракси, препоручују да то раде често и дуго времена, проводећи пуно времена на савршеном подешавању асане. Али зашто? Шта је тако посебно у њој?
Опширније
За почетнике

5 пози ацро јоге за адреналин

Ове позиције са партнером истежу лоза, јачају мишиће центра тела, смирују нервни систем и чак повећавају либидо. Следеће позиције са партнером истежу ложе, јачају мишиће центра тела, смирују нервни систем и чак повећавају либидо! Све ово су одлични састојци за веома разигран и необичан датум!
Опширније
За почетнике

5 пракси које чине жену лепшом

Навике које ће вас учинити женственијим и привлачнијим. Када је жена опуштена и смирена, очи сјаје, она је удобна поред ње и жели да буде што дуже. Људи несвјесно настоје бити ближе њој. Али како постићи ово стање? Добро спавајте Добар дубок сан у периоду од 22х до 6х је гаранција младости и лепоте жене, правилног функционисања њеног хормонског система и уравнотежене психике.
Опширније
За почетнике

5 корака: како пронаћи људе истомишљеника

Шта да радите када поново оживите своје окружење и где ћете наћи оне који вас разумију. У некој фази живота прелазимо на нову фазу развоја, прерастајући себе и аутоматски прерастајући нашу средину. Као да се претварамо у Алиса у земљи чуда, која је јела питу и повећала је величину - баш као што је скучена у сићушној соби, а особа која је добила духовни вид је уско у оквиру свог уобичајеног оквира.
Опширније
За почетнике

5 уобичајених грешака у асанама

Размотрите Бакасану, Цхатурангу, Вирабхадрасану И, Гарудасану и Натарајасану. Чак и ако сте успели да уђете у позу Бакасане од првог пута или седнете у расцепе, у јоги све то није важно ако поза није обновљена. Приоритет ће увијек бити сигурност и користи, а не привлачност.
Опширније
За почетнике

5 тајни како овладати 108 Суриа Намаскар

Поздрав Сунцу обећава да ће ојачати намеру, да испуни жељу, да верује у себе и да се поново покрене. Може се чинити да је Суриа Намаскар нека врста шале, јер већина нас успије направити 9 кругова са тугом на пола, а овдје ... 108! Али не, јога је апсолутно озбиљна у овом погледу - овај свети број достигнућа обећава да ће ојачати намјеру, испунити вашу жељу, вјеровати у вашу снагу и поновно покренути.
Опширније
За почетнике

6 начина за одржавање равнотеже

Ови савети ће вам помоћи да се осећате сигурније на тепиху. Јога је све о равнотежи. На подлози, она нас учи да не испадамо из асана, радећи са равнотежом, у животу - она ​​нас учи да одржавамо хармонију кроз правилну исхрану, здраве односе са људима, невезивање. У сваком случају, јога у животу и јога на тепиху су међусобно повезане, стога, радећи на физичкој равнотежи, јачате менталну равнотежу.
Опширније
За почетнике

6 омиљених питања за почетнике

На то одговара Јегор Ротов, учитељица Ииенгар јоге са 20 година искуства.Јога пракса не само да даје одговоре на многа питања, већ и ствара нове. Ништа не може замијенити ваше особно искуство, али стручни савјети овдје могу бити врло корисни. Ево 6 питања која најчешће долазе на памет почетницима (на које Егор Ротов, Ииенгар Иога учитељ са 20 година искуства, одговара).
Опширније
За почетнике

6 најпопуларнијих питања о Кундалини јоги

Светлана Схнирова, наставница са више од 20 година искуства. Кундалини јога несумњиво тврди да је најчуднија јога: часови увек почињу са мантрама, већина наставника носи турбане (а мушкарци понекад имају и браде и дугу косу), а сама пракса је испуњена чудним звуковима и покретима тела.
Опширније
За почетнике

20 фотографија јогија са својим псима

15 Април 2017 11841 0 Шта би могло бити боље од добре кућне праксе? Добра кућна пракса са псима, наравно. Пси су генерално бољи - и, као што су ове фотографије на Инстаграму, јога је још више. Пси - очигледно најбољи пријатељи јогија. Ево 21 фотографије које ће вас осмехнути и можда инспирисати вашу следећу праксу.
Опширније
За почетнике

5 начина за коришћење реквизита. Продубите праксу.

Реквизити су погодни не само за почетнике, већ и за непрекидне практиканте. Употреба реквизита у пракси многих је непотребна: наводно у традиционалној јоги није било никаквих реквизита, а сада их није ни потребно. С једне стране, то је истина, јер је веома тешко чак и напредним практичарима да скрену пажњу према унутра, запетљавајући се у појасеве и ћебад.
Опширније
За почетнике

6 асана за снагу и флексибилност

Веома је важно развити не само флексибилност, већ и снагу да се избегне повреда. Многи практиканти често сањају о већој флексибилности и журе у базен са главама да би извели асану на истезање. Али не знају сви да су флексибилни, али слаби мишићи опасни јер повећавају ризик од повреда. Ако имате претјерано флексибилне мишиће, можда је то разлог за размишљање и јачање мишића, а не само уживање у дар природе.
Опширније
За почетнике

7 разлога за јогу

Пробајте сами и схватите: јога је савршено уравнотежен тренинг за тело и ум. Многи мисле да јога није за њих. Будући да у њој има пуно мистерија, езотерија, ритуала и уопште, ова пракса је од ванземаљске културе за људе са посебним изгледом. Међутим, јога је одавно пронашла модеран изглед и, морам рећи, одушевила је далеко највише духовне - и познате, богате и утицајне - људе.
Опширније
За почетнике

7 знакова наставника

Расправљамо о томе шта би требало да буде прави Учитељ. Изглед. Прави Хатха Иога про-учитељ не носи уску одјећу како би задивио ученике љепотом фигуре, а затим да би могли видјети рад мишића. Ово је веома важно. Црна боја превише крије рељеф, па је боље избјегавати га - и за учитеље и за ученике.
Опширније
За почетнике

6 питања за оне који желе да предају јогу

Пре него што кренете на следећи корак и почнете да подучавате, одговорите на ова питања. Пре него што постанете учитељ - уверите се да разумете своје жеље и одговорите на главна питања. Зашто желите да будете учитељ? Процес учења захтијева значајна улагања, укључујући вријеме и новац.
Опширније
За почетнике

5 начина да се носите са стресом са јогом

Ако желите да се ослободите стреса - пратите ових 5 бодова. Ефекти сваког стреса могу бити елиминисани вежбањем јоге. Али за то мора бити правилно изграђена. Ових 5 правила ће помоћи да ваши часови буду ефикасни. Обратите пажњу на правилност. Нека буде кратак комплекс, али изведите га најмање три пута недељно, и ускоро ћете видети резултат.
Опширније
За почетнике

6 балансира за сваку праксу

Различити положаји за равнотежу погодни су за практиканте различитих нивоа: неки су погодни за почетнике, а други за напредне. Балансне позиције нам помажу да останемо у контакту са садашњим тренутком. Немогуће је с лакоћом устати на руке ако прођете кроз ум, што ћете сутра појести за вечеру. Баланс представља и повећање самопоуздања, храбрости и унутрашње снаге.
Опширније
За почетнике

6 асана за јачање руку

Са овим асанама, чак и најслабије руке ће постати јаке. Слабе руке су проблем за многе придошлице, који затварају приступ перформансама већине моћних асана. Стварно вежбање у комфорном режиму је тешко када се руке тресу и не слушају вас. За вас смо припремили 6 једноставних асана које ће у рекордном времену помоћи да ојачате ваше руке и савладате нове асане.
Опширније
За почетнике

5 трауматичних асана: како вежбати за добробит себе

Слушајте пажљиво наставника и ваше тијело како бисте избјегли озљеде. Ако сте почетник или сте већ искусни, који настоји да усаврши асане - обратите пажњу на ових 5 поза. Њихова неправилна изведба може довести до повреда и поремећаја у тијелу. Бакасана Често погађа зглобове, јер тежина тијела пада на руке.
Опширније
За почетнике

Асана седмице: Ардха Матсиендрасана

Ова асана пали пробавну ватру, лијечи болести унутарњих органа и буди женску енергију скраћену на дну кичме. Асане, назване по легендарним херојима, крију дубоко метафизичко значење. Верује се да редовна пракса ових поза награђује јогије са свим особинама хероја ведске књижевности.
Опширније
Загрузка...