Категорија За почетнике

5 разлога за овладавање стајалиштем за руке
За почетнике

5 разлога за овладавање стајалиштем за руке

Хандстанд има огромне предности, а одбацивање због лењости је барем увредљиво. Хајде да будемо искрени: стајалиште за руке је једна од најтежих поза у јоги, коју мало њих може учинити. И то не чуди, јер да би овладали положајем, морате да одржавате своје тело у одличној форми, да имате савршен осећај равнотеже и вежбајте пуно и тешко.

Опширније
За почетнике

7 важних питања о јоги за почетнике

Питања која најчешће постављају наставници. Ако ћете ићи на своју прву лекцију или сте већ отишли, али нисте нешто схватили, можда ће вам искуство других ученика бити корисно. Ево 7 питања од почетника које најчешће чују наставници. За шта је мат? Тепих је ваш лични простор, границе које стварају осјећај повјерења.
Опширније
За почетнике

Ардха Матсиендрасана: асана за брзо варење

Посег побољшава варење, доток крви у вертебралне дискове, стимулише панкреас и жучну кесицу. Ардха Матсиендрасана (Твист са коленом горе). Ардха = пола, Матсиендра = легендарни мудрац. Легенда Асане Једном давно, Шива је отишао на напуштено острво да каже својој божанској супрузи Парвати тајне јоге.
Опширније
За почетнике

7 основних иога мудрости

Универзум се састоји од 5 елемената и сваки од 5 прстију је представљен једним од ових елемената. Ми користимо мудре углавном у пракси медитације или пранајаме да усмеримо проток енергије у тело. Различити дијелови руку повезани су с различитим подручјима у тијелу и мозгу. Када ставимо руке у мудре, стимулишемо различите области мозга и створимо одређени проток енергије у телу.
Опширније
За почетнике

5 начина да се котач користи у пракси

Неопходни реквизити за све који желе да реше проблематична подручја и побољшају истезање, снагу и равнотежу. Иога точак је постао невероватно популаран пас у последњих неколико година. Користи се са задовољством у пракси многих јогија, јер уводи различитост (која је важна за оне који редовно практикују више од три године), јача многе асане, допушта продубљивање праксе и у принципу се лако уклапа у њу.
Опширније
За почетнике

Агни Стамбхасана - одлична припрема за лотос

Ова монументална поза протеже чврсте мишиће који фиксирају зглобове кука и припрема их за Падмасану. Агни Стамбхасана (положај који јача ватру). Агни = пожар, Стамбха = колона. Овај монументални положај растеже мишиће који фиксирају зглобове кука и припремају се за Падмасану - држање Лотуса.
Опширније
За почетнике

Асана, која помаже у разговору и стварању без напора

Вежба за Висхудхи, која је одговорна за комуникацију, говор и креативност. Висхуддха је енергетски центар за комуникацију и самоизражавање. То нам омогућава да се повежемо са сврхом нашег живота и изразимо је свету. Она је одговорна за то како дијелимо наше мисли и осјећаје с другима и како говоримо нашу истину.
Опширније
За почетнике

6 стилова јоге за другачији ритам праксе

Њихова главна разлика је проток. Али сви они представљају исту филозофију. У средишту сваког стила је филозофија о вођењу срећног живота и љубави за све. Изаберите један од шест стилова који су вам ближи у духу и упознајте своје тело и ову филозофију. Асхтанга Иога Ово је скуп поза које се понављају сваки пут у истом поретку.
Опширније
За почетнике

7 асана за откривање женствености

Претворите своју праксу у божански плес. Пракса јоге не мора бити утјеловљење концентрације и концентрације. Ако желите да ступите у контакт са вашом Схакти, са вашом божанском женском суштином, укључите своју омиљену музику и плешите - као да радите јогу. Ових 7 поза помоћи ће вам да се што више отворите и осјетите своју снагу.
Опширније
За почетнике

Шта је важно да практикант почетник зна?

Оно што је важно имати на уму када почнете да вежбате јогу. Постоје ствари које треба имати на уму када почнете да вежбате јогу. Ово знање може утицати не само на ефикасност праксе, већ и на ваше здравље. Размотрите контраиндикације И. Прочитајте контраиндикације за сваку позу прије извођења.
Опширније
За почетнике

8 корака: шта је јога?

Како почиње иога? Са ограничењима. Ограничења су праћена још седам корака. Верује се да је јога древно учење, са религиозним нагибом. Пре много векова. Али све се на свету мења. Данас, јога има много нових перспектива, лица и имена. Постала је атлетски, љековитија и приступачнија, али је у исто вријеме задржала своју судбину и донијела свјетло у живот људи, повезујући их са својим правим ја.
Опширније
За почетнике

8 најмлађих јога асана

Није неопходно тражити грешке са годинама - ове асане, иако младе, веома су корисне. Јога је традиција са хиљадугодишњом историјом. Али то не значи да се не мења и да се не прилагођава темпу модерности. Сваке године постоје не само нови стилови и јога центри, већ и асане. Представљамо првих 8 најмлађих асана за које можда још нисте чули.
Опширније
За почетнике

Шта ти треба за почетнике

Припрема за праксу никада не боли. У ствари, да би почели да вежбате јогу, нема потребе за свим доле наведеним. Али препоручујемо да се окренете тим савезницима како би одржали нашу жељу за праксом и продубили њено разумевање. Књиге о јоги. Овде су критеријуми за избор једноставни: књига треба да вас ухвати из првих редова.
Опширније
За почетнике

7 асана за 7 чакри

Вежбе за доследан развој енергетских центара. Да бисте вратили равнотежу у чакре, морате, прво, научити да слушате своје благостање, и друго, схватите коју врсту чакре треба стимулисати да се супротстави неравнотежи. Рецимо, ако осећате летаргију, треба да радите позе које раде са пупчаном чакром да бисте запалили ватру у себи.
Опширније
За почетнике

Шта се овде дешава или зашто јога изгледа тако чудно

Објаснит ћемо главне нејасноће у иоги. Новајлији који први пут долазе на јогу понекад су ужаснути: сви седе затворених очију, палите мирисне штапиће, светла су пригушена, олтари са Будом су распоређени у просторији, а усред тишине може да се појави “Ом” без разлога не сваки дан када се сретнеш, толико виче "Секта!"
Опширније
За почетнике

Асане за бакасана: 6 поза

Бакасана јача штампу, зглобове и руке, олакшава одржавање равнотеже, развија концентрацију. Поза вране је асана, којом практично сви почетници почињу прве кораке у билансима. Поред тога што изгледа изузетно импресивно, јача притисак, зглобове и шаке, олакшава одржавање равнотеже и развија концентрацију.
Опширније
За почетнике

Шта је Виниаса јога и шта је њено значење?

"Ох, јоги! Не ради асану без виниаса!" - каже древни индијски трактат "Иога Цорунта". Реч "виниаса" се састоји од два дела: "ви" ("на посебан начин") и "ниаса" ("постављања" или "полагања"). Дословно са санскрита може се превести као "положен у одређеном реду". Мајстор јоге, Сри Тирумалаи Крисхнамацхариа, преко кога се јога широко проширила на Западу, инсистирала је на томе да следи Виниаса методу.
Опширније
За почетнике

Респиратори Тецхникуес Гуиде: 14 Басиц Пранаиамас

Шта је пранајама, које врсте постоје и под којим условима да их практикују? Пранајаме су вјежбе дисања које помажу контролирати прану, животну снагу. Након што сте савладали уметност пранајаме, можете да побољшате своје здравље са само једним дахом. Наравно, дисање мора бити посебно.
Опширније
За почетнике

Како брзо устати: једноставан и кратак сет

Уведите овај комплекс у своју праксу - и ускоро ће се уздигнути стој на руци чинити ситном ствари! Многи људи мисле да је пут до Хандстанда бесконачно дугачак - међутим, овај кратки комплекс ће вам омогућити да то урадите без много потешкоћа. Почните од Прасарите Падоттанасана (нагните се напред са раширеним ногама), задњица притиснута уз зид.
Опширније
За почетнике

Шта не треба радити прије јоггинга

Ове акције пре него што се покрене ће донети више штете него користи. Трчање је одличан начин да одржите своје здравље и тело у реду, доприноси психолошком олакшању и генерално има много корисних својстава. Али постоје одређене грешке, претпостављајући да особа може себи нанети довољно штете.
Опширније
За почетнике

Ова асана помаже да се ослободимо масних наслага у абдомену.

08 Маи 2017 21357 0 Урдхва Прасарита Падасана је упркос комплексном санскритском имену, које се може превести као “ноге испружене према горе”, прилично некомпликовано држање: у лежећем положају само треба подићи и спустити равне ноге. У својој књизи “Цлеаринг Иога” Б.К.С. Ииенгар пише да положај "помаже да се ослободе масних наслага у абдоминалном подручју, јача доњи део леђа и тонира абдоминалну шупљину."
Опширније
Загрузка...