Категорија Почетна иога пракса

7 асана за пресс коцке
Почетна иога пракса

7 асана за пресс коцке

Што се може практиковати на самој плажи. Када замахнемо трбушним трбушним мишићима док изводимо абдоминалне плетива, фокусирамо се на мишић трбушне шупљине, површински мишић који је вертикалан на абдомен. Овај тип вежби вам омогућава да добијете раван стомак, али не и јачање мишића.

Опширније
Почетна иога пракса

3 услова за савршено држање

Често се боримо са последицама, не обраћајући пажњу на основу проблема. Правилно држање није само резултат редовног тренинга и вежби на рамену. Веома често, покушавајући да исправимо наш спољашњи облик, боримо се са последицама, не обраћајући пажњу на основу проблема. Препоручујемо да обратите пажњу на ове 3 тачке - и исправно држите положај, крећући се одоздо према горе.
Опширније
Почетна иога пракса

3 јоге представљају добру пробаву у путовањима

Урадите ове 3 положаје прије и за вријеме путовања - и ништа не може пореметити пробаву. Путовање можда неће имати најбољи ефекат на здравље уопште, а нарочито на варење - необична храна, нове бактерије, други ваздух и вода. Јога вам може помоћи - урадите ова 4 положаја прије и за вријеме путовања (за најбоље резултате, сат или два прије оброка).
Опширније
Почетна иога пракса

3 вежбе које ће секс учинити светлијим

Тајна је једноставна: ослободите се напетости из доњег стомака и ослободите се страха. Тајна фантастичног секса је једноставна и сложена у исто вријеме. С једне стране, довољно је да се опустите и концентришете, ас друге стране, како то да урадите? Нудимо 3 вјежбе које смањују напетост с дна тијела и протежу витални живац.
Опширније
Почетна иога пракса

3 вечерње асане за дубоки сан и самопозиционирање

Ове вежбе ће помоћи да се ослободе напетости и омогуће вам да спавате дубље и боље. Ако чешће и чешће стрес на дан не допушта да спавате ноћу - покушајте данас пре спавања уместо да гледате вести на друштвеним мрежама да урадите ове три једноставне вежбе. Изненадићете се колико ће ваш сан постати дубљи и бољи.
Опширније
Почетна иога пракса

4 асане за добро расположење и танак струк

Ове асане имају изванредну особину да истовремено подигну дух и смање јачину звука. Радећи са центром пупка, развијамо пеп, вољу и "сунчане" квалитете, као што су одлучност, посвећеност, намјера, активност и издржљивост. Плетива помажу елиминирати токсине, а истезање леђа потиче јетру и бубреге.
Опширније
Почетна иога пракса

4 асане за убрзавање метаболизма

Позиције које побољшавају метаболизам и помажу да се смрша. Да бисте убрзали метаболизам, уклоните додатне центиметре и задржите фигуру - вежбајте ове асане. Побољшавају варење, масирају унутрашње органе и благотворно делују на цело тело. Паривритта Утканасана Стојећи у Уткатасани, нагните труп мало напред.
Опширније
Почетна иога пракса

4 асане за краљевски положај

Уз редовну праксу, ове асане доводе до савршеног држања. Анатомски разлог за спуштање је то што су рамена пренапрегнута, а задњи део врата и прсни мишићи се пресијецају са слабим и дубоким мишићима флексора врата и мишићима средњег дијела леђа. Али чак и ако се жалите на већи део живота, ове асане ће вам помоћи да исправите рамена редовном праксом.
Опширније
Почетна иога пракса

4 асане за прелепо држање

Који помажу у ублажавању бола и напетости у врату и раменима. Стооп није само ружан, већ и нездрав. Неправилно држање може изазвати константну напетост у врату и главобоље. Ако вам није стало да вам је леђа равна и да су вам груди отворене, ризикујете не само ваше физичко здравље, већ и квалитет вашег енергетског поља.
Опширније
Почетна иога пракса

4 асане, које ће вам помоћи да научите држање руку

Држање мишића и руку коре. Ако је стој за руке ваш стари сан, али вам недостају снажни мишићи и способност да одржите равнотежу - вежбајте ове 4 асане. Помоћи ће вам да научите како расподијелити тежину и редовном вјежбом ојачати ваше тијело. Цхатуранга Ребуилд Планк Посе. Зглобови испод зглобова рамена.
Опширније
Почетна иога пракса

4 асане за ублажавање бола у доњем делу леђа

Позиције које побољшавају стање леђа након радног дана. Бол у доњем делу леђа може бити резултат дугог боравка не само у седећем положају, већ и стојећи. Ове 4 асане, које лагано истежу мишиће и истежу кичму, помоћи ће да се ослободе напетости и опусте мишићи. Маласана Стојећи у Тадасану, ставите ноге у ширину рамена и искључите их.
Опширније
Почетна иога пракса

4 јесење праксе које ће вас довести до договора

Време је да сакупимо плодове и одвојимо оно што узмемо са собом од онога што морамо заувек да кажемо збогом, а јесен није време за трансформације. Оставите планирање живота и унутрашње револуције до зимског солстиција или прољетног еквиноција. Сада је време контемплације и вагања: време је да сакупимо плодове и одвојимо оно што узмемо са собом од онога што морамо да кажемо заувек.
Опширније
Почетна иога пракса

4 поза за формирање положаја

Вежбе су такође погодне за превенцију и опоравак након повреде раменог појаса. Ове вјежбе са редовном праксом дају значајне резултате. И боље ћете се осећати не само физички, већ и емоционално. Планк близу зида. Да ли желите да повећате своје шансе да правилно користите ротациону манжетну рамена и тетиве бицепса током преноса телесне тежине на руке?
Опширније
Почетна иога пракса

4 акције које блокирају вашу енергију

"Блокирање енергије" значи да имате све мање енергије, новца и разлога за радост сваки дан. "Блокирање енергије" значи да имате све мање енергије, новца и разлога за радост сваки дан. И све је више разлога за увреду у судбину и заштиту од живота. Не желите такво постојање?
Опширније
Почетна иога пракса

4 асане које ће пробудити вашу унутрашњу Богињу

Учините ове асане како би вас унутрашња божица наградила својом добротом. Јога је прилика да развијемо не само свест, унутрашњу и физичку снагу, вољу и карактер. Током праксе, можемо се обратити нашој унутрашњој Богињи, која ће донети своје дарове, помоћ и мудрост у ваш живот: пробајте ове 4 асане да вас награди својом добротом.
Опширније
Почетна иога пракса

4 асане од напетости у доњем делу леђа

Вежбе за оне који проводе већину дана седећи. Када седнете у столицу, кукови су савијени, а мишићи на предњем делу карлице, који се називају флексорским мишићима кукова, се контрахују. Ако останете у овом положају дуго времена, дан за даном, недељно за недељом, лумбални мишићи постају хронично контрактовани.
Опширније
Почетна иога пракса

4 поза за лепе и еластичне задњице

Ово је пријатна и без журбе пракса. Стретцх полако и са задовољством. Сада седите? У том случају напрезајте задњицу, а затим се опустите. Преношење телесне тежине на опуштене мишиће (то радите када седите) доводи до продужења фасције унутар и око глутеусних мишића, што слаби њихову природну напетост.
Опширније
Почетна иога пракса

4 поза за припрему за Марицхиасана ИИ

Доследно савладајте сваку акцију која је присутна у овој асани. И тек онда их скупите на једну позицију. Држећи обичан лист папира у рукама и само се спремајући да почне да прави фигурицу, оригами мајстор већ види свој коначни облик. Он прави прецизне покрете један по један, потпуно уроњен у процес, спајајући се с њим, постајући једно са својом креацијом и читавим светом.
Опширније
Почетна иога пракса

4 поза за жене: опуштена и лијепа

Жена има само једну стварну дужност: да буде опуштена. Нема ничега више нескладног од напете жене. Опуштена, мирна изнутра - није само привлачна, емитује посебно светло. Поред ње желим да будем. Вежбе овог комплекса веома су сличне Хатха Иога асанама, иако су засноване на принципима друге традиционалне праксе - тајландске масаже северне школе.
Опширније
Почетна иога пракса

4 једноставне вежбе за јаку леђа

Чак и ако вам леђа не сметају, урадите ове једноставне вежбе за превенцију. Чак и ако вам леђа не сметају, не заборавите на то. Здрава кичма је кључ активног и здравог живота. Почните да радите ове једноставне вежбе, и ваша леђа вам неће дати проблема.
Опширније
Почетна иога пракса

4 поза да помогну ући у Ганда Бхерундасана

Почните са развојем једноставнијих асана - и можете освојити ту висину! Ганда Бхерундасанс (ганда, "образ, страна лица", бхерунда - "страшно, страшно") могу започети развој само ако имате неколико година редовне праксе иза себе и ви са сигурношћу изводите једноставне равнотеже на рукама и Урдхва Дханурасану (Поза обрнутог лука) са равним рукама.
Опширније
Загрузка...