Категорија Медитација

Мантре за љутњу и депресију
Медитација

Мантре за љутњу и депресију

Ове мантре ће вам помоћи да се опустите, али морате да певате како треба. Питање читаоца: Често осећам бес, депресију. Које мантре вреде певати да би се опустиле и опустиле? Садашива, учитељ Тантра-Криие, одговара: Реч "мантра" се дословно преводи као "оно што штити и ослобађа ум од ограничења".

Опширније
Медитација

3 мантре за само-исцељење

И да помогнемо рођацима на даљину. Вибрације звука су конструктивне и деструктивне. И то, и друга имовина може помоћи у лечењу болести. Покушајте помоћи себи или вољеној особи, једном од ове три. Махамритииудзхаиа мантра. Ова ведска мантра се такође назива мантра која осваја смрт.
Опширније
Медитација

3 фразе да се избегну жене

На први поглед, безопасне речи које вас лишавају женске моћи. Према учењу Иоги Бхајана, жена има менталну моћ 16 пута више од мушке. То значи да треба да буде много пажљивија према својим речима и мислима. Грубе речи и лажи су ствари на којима треба прво радити.
Опширније
Медитација

4 технике активне медитације

Нудимо 4 медитативне технике, дужину од сат времена, од којих свака има посебна својства. У последњем чланку, погледали смо 7 основних правила свесне медитације. Али шта ако желите ићи дубље? Нудимо 4 медитативне технике, дугачке по сату, од којих свака има посебна својства.
Опширније
Медитација

Знаци које сте требали медитирати

Медитација је корисна свима без изузетка, али понекад се потреба за тим осећа посебно. Медитација је корисна свима без изузетка, али понекад се потреба за тим осећа посебно. Ако се препознајете у једној од ових тачака, време је да наставите праксу или почнете да трошите више времена на њу.
Опширније
Медитација

3 заштитна мантра за сваки случај

Амулети који су увек уз вас. У религијама увек постоји мантра или молитва, која се чита у најстрашнијем тренутку. А пошто најчешће не знамо када ће доћи тај тренутак, боље је да се претходно сетите једне од ових фраза. За сваки случај. Ом Тара Турере Тоуре Соха. То је будистичка мантра упућена Зеленој Тари, заштитници свих живих бића.
Опширније
Медитација

4 најпознатије мантре

А зашто би понављали? Мантра је моћно средство за медитацију и терапију. И свака мантра има своју карму: акцију коју има на наше животе. Ом мантра Превод: Првобитни свети звук. Зашто понављати? "Ом" се сматра првим звуком који се чуо током стварања универзума.
Опширније
Медитација

4 начина да доведете медитацију у вашу праксу асане

Ове смернице ће вам помоћи да укључите медитацију у вашу праксу јоге и учините је холистичнијом. Користи медитације постају видљиве ако је редовно практикујете. Практикант медитације има много - укључујући медитацију у покрету. Саставили смо неколико препорука које ће вам помоћи да укључите медитацију у вашу праксу асане и учините је холистичнијом: Фокусирајте се на дисање.
Опширније
Медитација

5 мантри које ће помоћи у савладавању изазова

Мантре за срећу, мир, просперитет, љубав и повезаност са божанским принципом. Свака од ових мантри ће вам помоћи да се укључите и развијете одређени аспект бића: срећа, мир, просперитет, љубав и повезаност са божанским принципом. Заузмите удобан положај седења, затворите очи, контролишите дисање и поновите мантру наглас у ритму који вам се чини најприроднијим.
Опширније
Медитација

5 навика говора које је потребно ријешити

Како нас свијест у комуникацији може учинити просперитетном. Оно што кажемо, утиче не само на оне на које се жалимо, већ, изнад свега, на нас саме. Говор је најмоћнији и главни инструмент особе. Уз помоћ изговорене речи, можемо устати, и можемо пасти. Свијест у комуникацији нас може учинити просперитетним, а непознавање, напротив, доводи до болести и разарања.
Опширније
Медитација

5 савета: како продубити праксу медитације

Пракса медитације је и једноставна и сложена. Пракса медитације је и једноставна и сложена. С једне стране, препоруке су јасне и очигледне, с друге стране, медитација је прави начин да практичар побољша своју праксу. Ако већ медитирате одређено време, вероватно сте се суочили са неким потешкоћама и пронашли своје тајне да бисте их превазишли.
Опширније
Медитација

6 необичних техника медитације

Можда нисте ни погодили о овим врстама медитације. Према бројним научним истраживањима, редовна пракса медитације смањује негативне ефекте стреса на мозак, побољшава сан, физичко и емоционално благостање. А за то апсолутно није потребно бити мајстор зена и живјети седам година у Тибету.
Опширније
Медитација

8 сати максималног опуштања: звуци природе

Осам и по сати пјеват ћете птице, шушкати траву и жуборити језерце. Звукови природе имају јединствену способност да одмах смире, ублаже напетост и повећају расположење. Ако не живите уз море или у колиби у дивљој шуми, овај видео је врло користан. Осам и по сати пјеват ћете птице, шушкати траву и жуборити језерце.
Опширније
Медитација

7 медитација за различите животне ситуације

Потражите медитацију која ће одговарати вашем карактеру, темпераменту и периоду живота у којем сте сада. На фундаменталном нивоу, сва медитација настоји култивисати ум, али нису сви стилови прикладни за све људе. Ако нека пракса не одговара вама, потражите ону која одговара вашем карактеру, темпераменту и периоду живота у којем сте сада.
Опширније
Медитација

Шта је пјевање мантре и како они раде

Шта требате знати о техници мантра јоге. Мантра јога је врста јоге која користи мантре да имају лековити ефекат на тело, психу и судбину особе како би постигли срећу и мир. Мантра - преведена са санскрита (формирана из корена "човек" - "разумети", "веровати" + суфикс -тра - "свето оружје", најчешће схваћена у значењу: "стих", "чаролија", "магија".
Опширније
Медитација

Динамичка медитација: моћна духовна пракса или надрилијечништво

Осхо је веровао да је могуће уронити у стање истинске тишине само избацивањем свих потиснутих осећања. Индијски мистик Осхо (Бхагаван Схри Рајнеесх) је познати духовни учитељ, а уједно и једна од најконтроверзнијих фигура у свету јоге. Неки га називају просветљеним учитељем, други - највећим шарлатаном.
Опширније
Медитација

Филм о Самадхију је обавезан за гледање!

Сврха филма је да вас инспирише да упознате своју праву природу. Самадхи је древна санскритска реч која нема модеран еквивалент. Стога, како аутор каже, снимање филма о самадију није лак задатак. На крају крајева, самадхи указује да се он не може изразити на нивоу ума. Овај филм је само спољашња манифестација мог личног унутрашњег путовања.
Опширније
Медитација

7 пракси које ће вам помоћи да пронађете стил медитације

Технике које вас приближавају разумевању процеса медитације. Ако желите да научите из сопственог искуства шта је медитација, али нисте одлучили о стилу, ових 7 пракси ће вам помоћи да изаберете онај који одговара вашим потребама и циљевима. Випассана - ако сте спремни за просветљење Са санскрита се преводи као "просветљење, разумевање".
Опширније
Медитација

Шта је основа свих емоција? Тантричка медитација ослобођења.

Тантричка пракса ће помоћи да се опсесивне мисли виде као чиста креативна енергија. Пре много година, када сам тек почела да учим медитацију, замолила сам индијског гуруа да ме научи како да се носим са вртлогом мисли које ме прогањају током моје праксе. Одговор ментора ме је довео до потпуног ужаса.
Опширније
Медитација

6 мантри које ће испунити ваш однос са љубављу

Изрази који ће помоћи да постану ближи и разумљивији једни другима. Љубав је као дрво: ако не почне да расте, почиње да умире. Ове фразе ће вам помоћи да чујете пријатеља пријатеља и учините га срдачнијим. Прва мантра: "Спреман сам да вас подржим." Највећи дар који можемо дати другима је наше право присуство.
Опширније
Загрузка...