Категорија Медитација

Хуг Медитатион
Медитација

Хуг Медитатион

Осетите вредност живљења обоје. Када прихватимо, наша срца се уједињују и знамо да они нису одвојени ентитети. Загрљаји, ако се практикују са свијешћу и концентрацијом, могу донијети помирење, исцјељење, разумијевање и пуно среће. Свесни загрљаји толико људи помогли су да се помире једни с другима!

Опширније
Медитација

Главно правило среће - зауставите се

Ако успете да се зауставите и успоставите себе у овом тренутку, видећете да су многе компоненте среће сада доступне. Постоје два аспекта медитације. Први је способност да се заустави (схаматха на санскрту). Цијели наш живот трчимо, слиједимо неке од наших идеја о срећи. Заустављање је да се заустави ова вожња, да се напусти заборав и приврженост прошлости или будућности.
Опширније
Медитација

Гаиатри мантра: Постаните светло за себе и друге

Ова мантра буди унутрашње сунце и доводи до пуног просветљења. Гаиатри мантра се сматра главном ведском мантром и до извесног времена њено извршење је било доступно само индијским брахманима. Данас се текст ове мантре може слободно наћи на интернету, а за његово извођење нико вам неће преполовити главу.
Опширније
Медитација

Како медитирати

Основе праксе Мингиур Ринпоцхе. Будистички духовни вођа, мајстор медитативне праксе и оснивач свјетски познате школе за медитацију Тергар, Јонге Мингиур Ринпоцхе, редовно долази у Москву. Рођен је између Тибета и Непала, почео је студирати медитацију у доби од девет година, а са 13 година је прошао прво трогодишње повлачење.
Опширније
Медитација

Мандала "Мудра мама"

Бојање ове мандале може помоћи да прихвате њихову децу онакву каква јесу. Када је Тхомас Едисон био школарац, једном се вратио кући и предао писмо од свог учитеља мајци. То је, након што је прочитало поруку, расплакало. "Ваш син је геније. У нашој школи нема учитеља који га могу научити било чему.
Опширније
Медитација

Како постати сретан кроз медитацију

Сада можете бити срећни ако реструктурирате свој ток мисли. Испоставило се да можете бити срећни овде и сада. И то неће зависити од материјалних ствари, односа са другим људима или спољних околности. Тамо где сте сада, можете све променити. Ви само требате промијенити тијек ваших мисли - а склад неће дуго чекати.
Опширније
Медитација

Само љубав: 3 медитације

Сви ми заслужујемо да живимо у стању мира и тишине - па почнимо одмах! Медитација је моћно оружје не само за култивацију љубави, већ и за стварање јасноће, за јасније виђење живота, без ометања. То може довести до дубљег разумијевања препрека које стоје између вас и потпуног прихваћања себе.
Опширније
Медитација

Како користити иантре у пракси јоге

Јантре утичу на ум кроз визуелни канал на исти начин као што мантре делују кроз канал слушања. Јантре су графичке слике или тродимензионалне фигуре које симболизирају различите елементе Универзума. Баш као и мантре, већ хиљадама година оне се користе у ведској култури као оруђе за рад са свешћу.
Опширније
Медитација

Како се носити са досадним мислима током медитације

Постоје бројне методе које помажу смиривању немирног ума. Као дете, заиста сам уживала гледајући процес размишљања. "Ухвативши" идеју коју сам волела из потока, корак по корак сам се раставила, повезујући асоцијације са њима. На крају сам дошао до мисли која је започела моје необично путовање.
Опширније
Медитација

Медитације о развоју интуиције

Ове духовне праксе ће вам помоћи да чујете себе. Многи људи вјерују да им интуиција није доступна - природа није награђена. Вероватно су били уверени неуспешним избором карте на испиту, губитком на лутрији или коцкањем, досадном грешком и тако даље. Али чињеница је да су сви наведени догађаји повезани са екстрасензијом него са интуицијом.
Опширније
Медитација

Мандала "Тиме Спирал" ће вам помоћи да се вратите у прошлост и поновите ситуацију.

Обојите ову мандалу и изгубите ситуацију у правом смеру. "Можда сам учинио погрешну ствар?", "Вјеројатно, није било потребно рећи ово", "Чини се да сам погрешила", кажемо ове и сличне фразе када осјећамо да смо погријешили. Ова мандала ће вам помоћи да се вратите у прошлост и поновите ситуацију.
Опширније
Медитација

Мантре за љутњу и депресију

Ове мантре ће вам помоћи да се опустите, али морате да певате како треба. Питање читаоца: Често осећам бес, депресију. Које мантре вреде певати да би се опустиле и опустиле? Садашива, учитељ Тантра-Криие, одговара: Реч "мантра" се дословно преводи као "оно што штити и ослобађа ум од ограничења".
Опширније
Медитација

Мандала за откривање женствености

Обојите мандалу - и осетите како је хармонично ваше тело и душа сада. Зашто је веома мало пристојних мушкараца поред веома успешних жена? Чињеница је да у свакој особи постоји и мушка и женска енергија. Све док јака и сврховита жена постигне своје циљеве, она зрачи мушку енергију.
Опширније
Медитација

Мантра да привуче сродну душу

Сикх свете песме које стварају праве вибрације. Ова пракса је декларација Универзума да сте спремни да пустите особу у свој живот који је потпуно трансформише. Читање овог суботе привлачи у живот такав сателит, с којим можете максимизирати свој потенцијал. Али овај метод ће тестирати вашу намеру за снагом: морате да прочитате суботу 11 пута за 90 узастопних дана.
Опширније
Медитација

Медитација "Буди у тишини"

Ова медитација ће вас научити да будете присутни у садашњем тренутку. Настављамо да вас упознајемо са водећим наставницима првог онлине кундалини јога фестивала "Моћ присутности", који ће се одржати од 1. до 3. децембра у вашем дому. Мајстор и учитељ јоге Амандип Синг је искусан јоги који је дубоко проучавао многе јогијске традиције у Индији.
Опширније
Медитација

Медитација за откривање унутрашњих извора енергије

Ако желите да ставите своје мисли у ред, смирите своја осећања, опустите се и подмладите. Ова медитација је тако једноставна и ефикасна да је у једном или другом облику уобичајена у различитим телесним традицијама. Медитација траје не више од 10-15 минута. Најбоље је то радити код куће са тихом, ритмичном музиком, било у природи или у тишини, најважније је да вас нико не мучи.
Опширније
Медитација

Медитација за излазак из негативности и депресије

Медитација је моћ унутар особе. Она ће вас водити кроз све промене судбине. Ако вас је депресија дотакла ове јесени, а све што се раније чинило занимљивим и забавним, изгубила је своју привлачност - ова медитација ће вам помоћи да се извучете из фрустрације и пронађете радост тамо гдје сте.
Опширније
Медитација

Многе технике медитације: како одабрати свој

Рад са различитим техникама медитације помаже да се открије њихова вриједност и кроз њих се знају сами. У раним годинама праксе медитације, провео сам безброј сати покушавајући да изаберем једну од многих техника медитације. Моја учитељица је саветовала да остане на једној медитацији и да се само држи тога.
Опширније
Медитација

Медитација за самопоуздање и креативност

Осетите унутрашњу слободу и свој неограничени креативни потенцијал. Циљ ове медитације је да нам помогне да изађемо из оквира наших уобичајених граница и отворимо нове могућности. Повезује нас са централним каналом тела, где живи креативност и где настају јасноћа и самопоуздање. Вежбајте 11 минута да направите простор за енергију и свеже идеје.
Опширније
Медитација

Медитација за оне којима је тешко смирити свој ум

Опис технологије која ствара осећај мира и благостања. Ова медитација не само да умирује немирни ум, већ и повећава креативност и јасноћу, док истовремено ствара осјећај мира и благостања. Постоји осећај страхопоштовања, радозналости - и то је темељ срећнијег и смисленијег живота.
Опширније
Медитација

Медитација: 4 магичне речи

Ти си једини узрок свега што се догађа око тебе. Ова пракса је дошла до нас са Хавајских острва, где је добила име Хоопонопоно. Прилагодили смо је за руску стварност и испробали је на стварним људима. Закључак: ова медитација функционише. Као и све друго што се ради са марљивошћу и вером.
Опширније
Загрузка...