Категорија Медитација

Медитација опраштања која ће олакшати душу
Медитација

Медитација опраштања која ће олакшати душу

Можете се отарасити сваке болести када је ваше срце светло, и за то морате бити у стању да опростите. Исцељење је директно повезано са опраштањем. Слобода од било какве болести - физичке, менталне или емоционалне - може се десити само када је лако за вашу душу, и за то морате бити у стању да опростите.

Опширније
Медитација

Медитација за смањење стреса

Пратите га увече да оперете негатив. Сат Гуру Каур је директни ученик Иоги Бхајане. Она подучава и инспирише на веома енергичан, веома страствен начин. Путујући широм света, она са многим људима дели свето знање у облику радионица, радионица и тренинга. "Позивам вас на мајсторску радионицу о Кундалини јоги, која има за циљ чишћење подсвијести, а затим видјети свјетло интуиције."
Опширније
Медитација

Хуг Медитатион

Осетите вредност живљења обоје. Када прихватимо, наша срца се уједињују и знамо да они нису одвојени ентитети. Загрљаји, ако се практикују са свијешћу и концентрацијом, могу донијети помирење, исцјељење, разумијевање и пуно среће. Свесни загрљаји толико људи помогли су да се помире једни с другима!
Опширније
Медитација

Медитација која ће вас извести из негативног стања

Користите ову праксу када имате непријатне емоције. Када верујемо у изјаву "Ја сам сломљена" или у супротну изјаву - на пример, "Ја сам добро", имамо одређена осећања у телу. Подручје срца се скупља или отвара, желудац се опоравља или опушта.
Опширније
Медитација

Медитација: ослобођење од љутње и увреде

11-минутна вежба, после које ћете осетити лакоћу, светлост и слободу. Љутња има барем једну позитивну страну: од свих негативних емоција, најлакше је препознати. И када можете да идентификујете узнемирујући осећај - овде већ можете да га узмете за рогове и користите као ресурс. Ова медитација из праксе Кундалини Иоге никад не престаје.
Опширније
Медитација

Медитација за љутњу и љутњу

Вежбајте, након чега ћете осетити лакоћу и слободу. Ако осећате снажну увреду и не контролишете своје емоције, ова медитација ће вам омогућити да користите енергију беса као ресурс за сопствену трансформацију. Ваше стање, ваша свест ће бити прочишћене. Моћи ћете да извучете енергију из деструктивне моћи ове емоције и усмерите је ка креативном каналу.
Опширније
Медитација

Медитација: опростите другима и опростите себи

Научивши да опростимо, отварамо своје срце и ослобађамо се терета прошлости. Опраштајући другима, ослобођени смо беса и огорчења. Тражећи опрост, растварамо осјећаје кривице и срама. Опраштајући себи, отварамо срце за љубав и унутрашње светло. Ова медитација садржи сва три аспекта и траје само 11 минута.
Опширније
Медитација

Медитација љубави према ходању

Како зауставити проток негативних мисли. Ако паднете у негативне емоције - идите у шетњу и узмите ову медитацију са собом. Једноставан је за извођење и способан је брзо вас довести у стање мира и испунити свој ум позитивним утисцима. Прошетајте кроз парк током паузе за ручак или прошетајте до куће, враћајући се с посла.
Опширније
Медитација

Медитација у ходу: Феел Цонфидент

У најобичнијим сензацијама може се наћи много занимљивих ствари. Донијела сам праксу медитације ходања из тајландских манастира шумске традиције. Чешће се практикује на северу Тајланда и Мјанмара, одакле долази Махасхи Саиадо - мајстор који је западном свету дао приступачну верзију готово целог увида у медитацију - Випассана.
Опширније
Медитација

Повежи се са извором: нови спот певача Перуква

Светао, живописан видео клип, снимљен у најлепшим и инспиративним местима Индије, од вољене Перукве. Свијетли, шарени видео клип с прекрасним видеом у близини, снимљен у најљепшим и инспиративним мјестима у Индији, од вољеног Перукве. Феноменални кастинг додаје овом видеу балерину Велики плес на плажи познатог француског илузионисте са својим невероватним акробацијама у џунгли Уживање ... и дељење са пријатељима у друштвеним мрежама - и ми ћемо им помоћи, ПРИКЉУЧИТЕ НА ИЗВОР!
Опширније
Медитација

Неуобичајена медитација за почетнике: 2 минута радости

Мини-медитација може бити подстицај који ће отворити свијет нових могућности. Можда мислите да сте веома заузети и да ако успорите или застанете, ваша ефикасност би се смањила. У ствари, супротно је истина. Медитација побољшава интуицију, а наше акције постају прецизније и тачније, а то нам, заузврат, штеди пуно времена.
Опширније
Медитација

Како брзо смирити ум

Вежба која ће вам помоћи не само да се одмах опоравите, већ ћете и редовном праксом испунити ваш живот миром и чистоћом. Најважнија ствар је да се запамтите на време да дишете! Буквално све технике дисања, све до уобичајеног дубоког и спорог дисања, омогућавају вам да смирите ум и контролишете себе.
Опширније
Медитација

Медитација интегритета: започните дан чистим умом

Ово је свакодневна пракса која ће вам помоћи да свесно одговорите на све што живот шаље. Ово је свакодневна пракса која ће вам помоћи да изоштрите вашу способност да адекватно и свесно реагујете на све што живот шаље. Почните од тога свако јутро - и не бојте се. Са отвореним или затвореним очима, поздравите простор око себе: додир ваздуха на кожи, осећај контакта тела са површином пода.
Опширније
Медитација

Дефинишите своје намере за 2019. у 8 корака

Планирање унапријед ће вам помоћи да остварите најлуђе снове. Дајте себи довољно времена. Не покушавајте да направите план за наредну годину у петоминутној паузи између радионица: може вам требати од неколико сати до читавог дана да напишете детаљан и добро осмишљен списак циљева.
Опширније
Медитација

Пранајама од хладноће и кашља

И са озбиљнијим респираторним проблемима. Сахаја Пранаиама, описана у даљем тексту, јача и развија плућа и срце, лечи ринитис и кашаљ, је ефикасна превентива против грипа и упале плућа. Испуњење: Прихватите сваки једноставан медитативни став или само седите на столици.
Опширније
Медитација

Може ли медитација спасити ваш однос

Према науци, да. Свијест и медитација могу трансформирати ваш однос са партнером и учинити га ближе и дубље. Према студији објављеној у фебруару 2016. године у часопису Јоурнал оф Хуман Сциенцес анд Ектенсион, пажљивост промовише задовољавајуће, интимне односе.
Опширније
Медитација

Вежбајте да успоставите контакт са својим телом

Када се изгради ваша веза са телом, она постаје ваш најбољи саветник. Када се изгради ваша веза са телом, она постаје ваш најбољи саветник. Тело може да одговори на питања, да вам помогне да се носите са емоцијама и мислима, а понекад чак и да означите пут. Ова медитација ће помоћи да се повежете са телом и држите се тога у свим животним ситуацијама.
Опширније
Медитација

Рад са праном кроз дах: контролишите енергију живота

Научитесь управлять дыханием - вы научитесь управлять своим сознанием. Начиная заниматься йогой, многие стремятся в первую очередь к совершенству тела: ждут интенсивных тренировок в надежде сделать его более гибким и сильным. Дуго времена, унутрашњи рад у асанама остаје нешто несхватљиво и мистериозно за почетнике, понекад чак и застрашујуће, а способност да контролише дисање и виталну енергију је прана предалеко од стварности да би је схватила озбиљно и покушала пронаћи нешто корисно за себе.
Опширније
Медитација

Остварите своје праве жеље

Медитација, која помаже да се чује глас вашег срца. Пре него што пошаљете листу жеља Деда Мразу, запитајте се: да ли заиста желите оно што сте написали? Сада долази веома плодно вријеме за сијање сјеме будућих акција. И препоручујемо да се послушате пре него што направите планове за Нову годину.
Опширније
Медитација

Здравствени ефекти медитације

Шта кажу истраживања? Ефекти медитације на здравље су прилично добро схваћени. Ипак, немирне научне главе настављају да проучавају корисна својства пракси које умирују ум. Дакле, према најновијим истраживањима медитација: Смањује ниво стреса. У ствари, још је боље - пракса медитације не само да ублажава ефекте стреса на тело, већ смањује стресни одговор на непријатне ситуације.
Опширније
Медитација

Изрежите моћ изговорене речи: 9 моћних мантри

Одаберите мантру по жељи и свакодневно вежбајте, пратећи неколико једноставних правила. Читање мантри се сматра најједноставнијим обликом медитације. Заузмите удобан положај равним леђима, затворите очи и тихо или гласно поновите мантру. Обратите пажњу на исправан изговор звукова, брзину и ритам читања, водите рачуна о сврси и езотеричком значењу мантре.
Опширније
Загрузка...