Категорија Медитација

Медитација за самопоуздање и креативност
Медитација

Медитација за самопоуздање и креативност

Осетите унутрашњу слободу и свој неограничени креативни потенцијал. Циљ ове медитације је да нам помогне да изађемо из оквира наших уобичајених граница и отворимо нове могућности. Повезује нас са централним каналом тела, где живи креативност и где настају јасноћа и самопоуздање. Вежбајте 11 минута да направите простор за енергију и свеже идеје.

Опширније
Медитација

Јутарња пракса-медитација: волите свој живот

Почните са овом праксом сваког јутра, и гледајте како се живот одвија без преседана. Када вас учитељ јоге позива да успоставите намеру да вежбате на почетку часа, постоји добар разлог. Намјере могу одиграти важну улогу у вашем животу када се појаве потешкоће - да ли покушавате пронаћи лакоћу у тешкој асани или се носити са озбиљном животном ситуацијом.
Опширније
Медитација

Рад са дисањем у асани (специфичан пример)

Користећи примјер Тадасане и Уттанасане, анализирамо како правилно дисати у асанама. У претходном чланку смо разговарали о томе зашто асана треба да дише како треба и како то урадити. Данас предлажемо консолидацију знања стеченог у пракси испитивањем конкретних примјера. Погледајте како можете дисати током асана, онда можете сами одабрати било које асане и радити с њима према принципу описаном у наставку.
Опширније
Медитација

Удахни-издисати: или како вратити равнотежу

Како претворити дах у лијек за стрес и анксиозност? Стрес, умор, напади панике и осећај упорне анксиозности - које чудотворне дроге нам се не нуде да би се решили ових проблема: од вежбања до спа процедура, од антидепресива до дугог одмора на Хавајима. Међутим, многи од нас чак и не сумњају да свако има сигуран, ефикасан и апсолутно бесплатан лијек за враћање емоционалне равнотеже.
Опширније
Медитација

Јутарње странице - писана медитација за нови дан

Једноставна и ефикасна техника за провођење дана у јасноћи и лакоћи. Писање као медитативна пракса је средство за дубоко самоспознаје и лек за многе душевне поремећаје. Ова лекција даје препуном и непрестаном уму да покаже своје најбоље и врати нас у тренутак исцељења "овде и сада".
Опширније
Медитација

Вечна младост: шта обећање науке и медитације

Које су биолошке јединице одговорне за старење и шта можемо учинити у вези с тим? Постоје многи клинички доказани психолошки и физички ефекти медитације - од снижавања крвног притиска и нивоа хормона стреса до побољшања стања пацијената са депресијом и посттрауматским стресним поремећајем.
Опширније
Медитација

10 разлога да сада почнете да медитирате

Медитација је универзална метода побољшања живота на свим нивоима. Модерни људи, посебно у великим градовима, живе у потрази за материјалним добрима и стално су под стресом. Често то доводи до нервне исцрпљености и озбиљног менталног стреса, који се манифестује у облику губитка енергије.
Опширније
Медитација

10 златних јесењих афирмација

Реците им свако јутро да усмерите сезонске промене на најпозитивнији правац. Јесен је време неизбежне промене. Скупљамо плодове онога што смо сијали зими, прољеће и љето, доносимо закључке и припремамо се за нову годину. Све што је постало застарело мора ићи. И све што треба да дође је на путу ка нама. Међутим, то не значи да морате пустити да све иде сама од себе, понизно прихватајући све што се догађа.
Опширније
Медитација

Медитација: водите рачуна о себи

Да би живот био лакши за разумевање, морате научити да будете љубазни према себи. Ако престанемо бити строги према себи, како ће се наш живот промијенити? Ако не кривимо себе за грешке и бринемо се о непријатном понашању? Шта ће се догодити када брига о себи дође на место сталне контроле? И бит ће ово: свијет ће постати љубазнији према нама, јер ћемо и ми сами себе третирати њежније.
Опширније
Медитација

5 савета за оне који одлуче да науче праксу медитације

Ако желите, сватко може свладати медитацију. Главна ствар је да се потрудите! Ових 5 савета ће вам помоћи. У бескрајној вреви модерног града, понекад је тешко зауставити се и слушати свој унутрашњи глас. Трчимо од куће до посла и учимо, а увече журимо кући или се сретнемо са пријатељима. Немамо времена да се опоравимо и одморимо од стања вечне напетости.
Опширније
Медитација

Медитација стреса

Како се ослободити анксиозности и страха за шест минута? Сви смо мање-више упознати са стресом. Чињеница да нам дође такав "одмор" може се осетити исцрпљујућом несаницом, осећајем напетости у стомаку, сталном меланколијом и необјашњивим умором. Као да наше тело одбија да функционише, а ми само сањамо о некадашњој ведрини и лакоћи.
Опширније
Медитација

Медитација опраштања која ће олакшати душу

Можете се отарасити сваке болести када је ваше срце светло, и за то морате бити у стању да опростите. Исцељење је директно повезано са опраштањем. Слобода од било какве болести - физичке, менталне или емоционалне - може се десити само када је лако за вашу душу, и за то морате бити у стању да опростите.
Опширније
Медитација

Како смо погођени стресом

Исправна анализа стресне ситуације и реакција на њу помоћи ће да се брзо изађе из кризе. Када се деси нешто неугодно, доживљавамо стрес: откуцаји срца убрзавају, крв нам клизне у лице, зноје се дланови и почињемо да се осећамо болесно. То значи да је активиран симпатички нервни систем, који је одговоран за реакцију на стрес - откривена је претња, проглашена је анксиозност, обрамбени системи тела су спремни за борбу.
Опширније
Медитација

Свесна медитација има позитиван ефекат на мозак.

Помоћу медитације особа може побољшати функционирање тијела и активности мозга. Последњих година, студије о ефикасности медитације за здравље људи спроведене су у посебно интензивном режиму. Сада постоји много доказа да уз помоћ медитације особа може побољшати тјелесну функцију и мождану активност.
Опширније
Медитација

Видео медитација "Пролеће. Буђење"

Пролећна видео медитација. Ефекат: хармонизација, инспирација и ослобађање креативног потенцијала. 5-минутна видео медитација "Прољеће. Буђење." Ефекат: хармонизација, инспирација и ослобађање креативног потенцијала. ___________________________________________ Музика: Гопала ... Релакинг Мусиц ... Музика за медитацију хттпс: // соундцлоуд.
Опширније
Медитација

Технике јога нидре за дубљи сан

Методичко опуштање доприноси бољем освежењу током спавања. Јога нидру се често назива јогијским сном. Али сан је несвесни процес, док је иога нидра свесно опуштање. Свами Рама је рекао: "Јога нидра је обнављајућа пракса која вам омогућава да потпуно опустите ум, мозак, нервни систем, осећања и тело.
Опширније
Загрузка...