Категорија Метход

Купање у звуцима гонга
Метход

Купање у звуцима гонга

Истраживања су показала да вибрације гонга активирају парасимпатички нервни систем, који је одговоран за процесе релаксације и регенерације у организму. У религијским традицијама Индије, Кине и југоисточне Азије, гонг се од давнина сматрао култним инструментом. Његов звук био је праћен најзначајнијим догађајима у животу људи: порођај, сахрана, свадбе, жетва, војне акције и шамански ритуали.

Опширније
Метход

10 корака у будућност: како почети да мењају живот управо сада

Нови одраз у огледалу ћете видети за пар месеци. Често тражимо узроке незадовољства животом у вањском свијету. Препреке срећи су зли шеф, лоша екологија, лоша срећа, недостатак новца и много других ствари. И овде се жалимо на неправедан свет, уместо да мењамо нешто у себи.
Опширније
Метход

10 правила за испуњење жеља

Побрините се да ваша листа жеља за Нову годину садржи сваку од ових ставки. Жеље направљене уочи нове године или рођендана најчешће се најлакше испуњавају. Наоружајте се нашом контролном листом и побрините се да листа новогодишње листе садржи сваку ставку наведену у њој. Формулишите жеље што је могуће јасније.
Опширније
Метход

10 разлога за вежбање ресторативне јоге

Јесте ли чули за овај тренд у јоги? Често схватамо да морамо успорити, уживати у тренутку и оставити стрес иза себе, али напетост је толико дубоко укоријењена у нама да ни јака жеља није довољна да се истински опусти. Решење проблема може бити ресторативна јога, која омогућава постизање физичке и емоционалне равнотеже, спречавање стреса кроз једноставне асане и дубоко дисање.
Опширније
Метход

10 начина да се организује савршено место за медитацију

... у мом стану. Иако је медитација усмјерена на развијање вашег унутарњег ја, то не значи да не можете користити околни простор за додатну инспирацију. Заузмите посебно место за праксу, распршена пажња и немогућност да се концентришете је права пошаст савремених људи: ово је олакшано бескрајним током вести, твеетова и лајкова, који нас свакодневно изливају.
Опширније
Метход

3 грешке које опљачкају жену од њене снаге

Не ради се о кратким фризурама, а не о уским траперицама. Жена је енергетски јача од мушкарца 16 пута - под условом да истражује своју снагу. Постоје ствари које одузимају ову моћ или је потпуно блокирају. Не ради се о "ведској" жени са дугом косом и сукњом до пода. И о старим навикама које ће нас опљачкати док их намерно не искоријенимо.
Опширније
Метход

3 начина да почнете да се вежбате са самопомоћ

Практиканти који помажу да виде своју лепоту. Волите себе онако како јесте. Почните са овим 3 једноставне праксе. Волите себе, и цео свет ће се променити. Комбинирајте покрет са дисањем. И осетићете како је наш дах повезан са самопоуздањем и менталном јасноћом.
Опширније
Метход

14 стилова јоге, чија је суштина изражена једном речју

Једноставан навигатор за различите стилове индијске јоге. Прошло је више од једног века од када је Свами Вивекананда увео филозофију јоге на Светски сајам у Чикагу, али иога уобичајена нама, која практикује цео Запад, релативно је новија појава која се појавила 1950-их и 1960-их. За то време су се појавили различити стилови и трендови, од којих сваки има своје главне аспекте: данас ћемо им се обратити, разматрајући најзначајније чињенице о свакој врсти јоге.
Опширније
Метход

3 начина да се нађете на тепиху и урадите јогу

Чланак за оне који се крећу кроз новинске вести уместо да шире простирку и вежбају. Постоје само два начина на које интерагујемо - на тепиху и даље - као "да" или "не". "Да" носи енергију прилике. "Не" носи енергију отпора. "Не" нас успорава или нас зауставља.
Опширније
Метход

3 начина да побољшате свој сексуални живот са јогом

Како прећи на нови ниво односа. Јога чисти тело и чини нас осетљивијим - и стога ће свака пракса узети ваш однос у кревету на нови ниво. Али њена акција није ограничена само на ово: ево још три начина на које јога појачава осећај интимности. Пранаиама.
Опширније
Метход

Три знака да се особа спроводи

Шта се дешава на путу откључавања потенцијала. Живот ће се завршити. Немамо времена да будемо са онима које не волимо и да радимо нешто што нам не доноси задовољство. Наш задатак је да откријемо свој потенцијал, да пронађемо оно што можемо дати свету. Али како да схватимо да ли схватамо или само привидимо илузију да је са нама све у реду?
Опширније
Метход

4 акције за просперитет жена

Како се бринути о себи како би прославили долазак прољећа. Данас је астрономски почетак пролећа. Време је повољно за формирање будућности коју желите. Ове 4 акције ће вам помоћи да ослободите вашу енергију и привуку обиљу и просперитет за вас. Преуређивање пролећа код куће - време да све надоградите, али почните од куће.
Опширније
Метход

4 праксе које ће открити ваш глас

Акције које ће вам помоћи да успјешно комуницирате и дијелите мишљења с људима. Ако не можете да пронађете праве речи у разговору са пријатељима, партнером, током пословног састанка - следите ове праксе. Они ће помоћи да се отвори Висхуддха чакра, која је одговорна за друштвеност. Издисати на звуку "м" Ова акција помаже да се ослободи напетости из вилице и омогући вам да дубље дишете.
Опширније
Метход

4 навике које вас чине мирнијим

Биће боље за све ако вам је глава мало тиша. Мирна особа зрачи посебним равномјерним сјајем, а поред њега желим да будем чешће и дуже. Како можемо развити овај квалитет? Дубоко дисање. То је без проблема, 100% ефикасан алат који је увек са вама. Нема потребе да чекате да се емоције носе са - практицирајте споро дубоко дисање сваки пут када размишљате о томе.
Опширније
Метход

4 праксе које ће вас учинити виткијим

Акциони план за оне који желе да процветају овог пролећа. Прољеће је тренутак који се не може заспати. Ово је вријеме за активно дјеловање, рад у највећој могућој мјери и рад са својим умом и тијелом како не бисте пропустили најповољнији период за откривање ваше љепоте. Нудимо вам 4 праксе које ће вас учинити блиставим - споља и изнутра, довешће до најбоље форме у најкраћем могућем времену и помоћи да се осетите и пробудите.
Опширније
Метход

4 афирмације за депресију и анксиозност

Поновите ове фразе док им потпуно не верујете. Афирмације су речи или фразе које се понављају како би се репрограмирао ваш мозак и повезали са вашим правим себством. Ово, заузврат, помаже да се тренутно осјећате боље. То су одлични алати за постизање среће.
Опширније
Метход

4 технике дисања за децу да се носе са емоцијама

Једноставне технике које ће помоћи и дјеци и одраслима да одрже мирно стање. Ако ваше дијете често доживљава, тешко је носити се са јаким емоцијама, као што су љутња, разочарење, туга - користите ове 4 кратке праксе. Укључите се са својим дјететом када сте обоје опуштени. Објасните му технику тако да је може користити ако је потребно.
Опширније
Метход

5 новогодишњих идеја за јогу

Шта да радите некоме ко не једе рибу сланину и не пије алкохолна пића. Ако нећете медитирати под "старим песмама о главној ствари", тражити највише значење у совјетским филмовима и већ сте схватили како да напустите свечани "Оливиер", шта онда, за Бога милога, радите све ове празнике?
Опширније
Метход

5 начина за превазилажење страха и анксиозности

Оваква пракса ће вас брзо извући из тмурности или непријатног стања анксиозности. Ако осећате да је страх везан за ваше руке и ноге - без обзира да ли ситуација заиста угрожава ваш живот - постоји правило број један, које треба увек да запамтите: "Тамо где постоји пажња постоји енергија."
Опширније
Метход

5 начина да избегнете сагоревање

Како пронаћи снагу и мотивацију за даље дјеловање. Останеш до касно на послу да припремиш извештај. Дајте одговоре на испитна питања неколико ноћи за редом. Нашли смо храбрости да напусте невољени рад, а сада су заузети развијањем сопственог посла 16 сати дневно. Ако се препознајете у једном од ових сценарија, ви сте одличан кандидат за сагоревање, који долази од физичког или менталног колапса као резултат прекомјерног рада и стресних ситуација код куће, у школи или у друштву.
Опширније
Метход

5 начина за вежбање јама током празника

Како морални принципи јоге могу помоћи у савладавању стреса. Празници нису само поклони и радост сусрета са вољенима, већ и саобраћај, таштина, пуно ствари, умор који се накупио током године - и, као резултат, стрес. Ово доба године такође може донети осећај усамљености, фрустрације и анксиозности.
Опширније
Загрузка...