Категорија Филозофија

Како пронаћи дестинацију
Филозофија

Како пронаћи дестинацију

Не знате како да будете корисни свету? Надамо се да ће наш савет помоћи да сазнамо. Уочи нове године је вријеме када вјерујемо у чуда, у наше најбоље, када анализирамо себе, пут путујући и покушавамо радити на буговима. Али шта ако још нисте пронашли свој позив? Шта ако се не осећате као део нечег већег, ако не знате како можете бити од користи овом свету?

Опширније
Филозофија

5 ствари које срећни људи никада не раде

Одустани од тих навика и погледај свет на нови начин. Ако вам се чини да је живот неправедан према вама, а депресија је ваша особина карактера, можда само радите једну од ових ствари? Упоредите себе са осталима. Може се чинити да таква вјежба држи у тону, мотивира на акцију, али у ствари, она само уништава ваше самопоштовање и мучи вашу особност.
Опширније
Филозофија

6 тантричких принципа магичног секса

Ови савети ће максимизовати спајање са вашим партнером и достићи нови ниво у вези. Тантрички секс се често повезује код људи са 4-часовним прелудијем, постом у акро-стилу и губитком свести на крају због превише оргазма. И неке од ових дефиниција плаше се, док су друге обмањујуће, присиљавајући их да очекују превише.
Опширније
Филозофија

5 начина да престанете да критикујете себе

Како постати самоувјеренији и превладати унутарњег критичара? Свако од нас чује унутрашњи глас. Упорна, свезнајућа и гадна. Појављује се када радимо нешто погрешно: пропустимо важан задатак, кажемо нешто неумјесно, код куће заборављамо кључеве или новчаник. Глас критизира као да је за добро, али је у ствари велико што се самопоуздање подрива: оно нас спречава да предлажемо нове идеје, преузимамо ризике, мијењамо животе.
Опширније
Филозофија

6 навика срећне жене

Ове навике уједињују све жене које живе у хармонији. Ко је тако срећна жена? Свакако ће сви имати другачију дефиницију. Неко ће рећи, љубљени, неко - богат, успешан. Али шта је са унутрашњим стањем? Стања мира, љубави и мира у души. Разговарајући са женама које инспиришу друге и живе у хармонији са самим собом, можемо идентификовати 6 акција које обављају.
Опширније
Филозофија

6 навика које мењају живот на боље

Увијек је тешко промијенити старе навике на нове, али видјет ћете да се исплати! Оно што стално понављамо претвара се у навику. И навике одређују наш живот. Исправне навике, дакле, имају моћ да промене наше животе (набоље, наравно!) Да живимо у садашњем тренутку. Живот се сада догађа.
Опширније
Филозофија

5 стереотипа о јогијима

Ко је јоги - деда на ноктима или плавуша у ружичастим тајицама? Шта значи бити јоги? Ко је то? Ако размислите о томе, одговор не долази одмах. Неко ће рећи да је ово деда на ноктима, неко - да је плавуша у уским гамашама. И наравно, ниједна од ових опција неће бити истинита.
Опширније
Филозофија

6 начина да избегнете сагоревање

Шта ако нема моћи за било шта? Сви говоримо о томе колико је важно бити љубазан, разумљив и брижан. Често смо толико заинтересовани за овај процес да заборављамо да гледамо према себи, слушамо своја осећања, бринемо се не само о другима, већ ио нама самима. Због тога долази до изгарања - стање на које се доводимо у покушају да све управљамо и задовољимо свакога.
Опширније
Филозофија

7 правила срећног живота од Деепак Цхопре

Једноставне акције које ће заувек променити ваш живот на боље. Вероватно сте чули за Деепака Цхопру, познатог америчког доктора индијског порекла. Написао је преко 80 књига о духовној и алтернативној медицини, од којих је 20 постало бестселерима у Нев Иорк Тимесу. Његови интервјуи су фасцинирани доступном мудрошћу, која помаже да се превазиђу потешкоће и схвати његово место у свету.
Опширније
Филозофија

7 цитата Тит Нат Кана, пуна мира

27 Аугуст 2017 17328 0 Цитати будистичког монаха, зен мајстора, свјетски познате књижевнице Тит Нат Хан, помажу вам да се вратите себи, прихватите и постанете свјесни себе. Највреднији дар који можемо понудити другима је наше присуство. Када наша свесност обухвати оне које волимо, они цветају као цвеће.
Опширније
Филозофија

7 разлога зашто практикујем јогу

Тако се јога разликује од многих других физичких активности. Сада постоје многе физичке активности: зумба, плес, фитнес, пилатес, истезање, бокс и други. Последњих неколико година, озбиљна конкуренција њима је јога. Сваке године осваја милионе фанова широм света који сматрају да јога није само идеалан начин да се одржи фит, већ и начин живота.
Опширније
Филозофија

8 афирмација за добар почетак дана

Понављајте ове фразе сваког јутра у току једног месеца и гледајте невероватне промене у вашем животу. Ако се редовно будите у лошем расположењу и подложни сте негативном размишљању, постоји прилично специфична техника која може репрограмирати ваш мозак. Ово је потврда. Или позитивне ставове.
Опширније
Филозофија

8 знакова особе са побједничким размишљањем

Постоје људи чије присуство само инспирише и смирује. Победник је особа чије присуство инспирише и смирује. Он је онај који не само да зна како започети нешто велико или ризично, већ и доводи ту ствар до краја. То је особа која пажљиво слуша и са којом ријетко неко улази у расправу.
Опширније
Филозофија

8 корака Асхтанга Иога - водич за срећан живот и духовни развој

Прва четири корака помажу да се добије контрола над телом. Аутор Јога Сутри Патањалија у својој расправи назива иога Асхтанга, што дословно значи јога „осам корака“ (асхта - осам, анга - лимб, грана, корак). Осам корака асхтанга јоге је водич како живјети пун и сретан живот.
Опширније
Филозофија

Аиурведа и квантна механика тела: како енергизовати

Како црпити енергију на квантном нивоу користећи Аиурведу? Са становишта ајурведе, физичко тело особе има квантно-механичку структуру. Физичари кажу да је сама суштина наше природе на квантном нивоу много дубље од атома и молекула. Квант је недељива честица материје или енергије, десетака и стотина милиона пута мања од било којег атома.
Опширније
Филозофија

7 разлога зашто јогији стално путују

Спакујемо торбе, јер нас чека духовно просветљење. Зато што им требају фотографије на позадини прелепих пејзажа из различитих земаља да би се добиле стотине лајкова, кажете. Можда у томе има неке истине, али заправо је путовање као начин живота нешто више од популарности на друштвеним мрежама. Постоји 7 добрих разлога да путујете што је чешће могуће, а ако још нисте одлучили да спакујете кофер и журите до краја свијета, онда је вријеме да то поправите!
Опширније
Филозофија

Разговор Еинстеина и Тагора

Овај разговор ће помоћи да се отвори читав универзум. Тог јула, када је разговор снимљен за потомство, Ајнштајн је био више него љубазно заинтересован за Тагореов поглед на свет: научник је препознао привлачност алтернативне стварности. Прво питање постављено је Ајнштајну: „Да ли верујете да је божанско изоловано од земаљског?
Опширније
Филозофија

Шта се може одвојити: 3 важне лекције

Ако се однос није успео, то можете сматрати разлогом за духовни раст. Растанак готово никада није безболан. Бол од јаза, од времена проведеног, од нереалних нада изазван је питањем "зашто?" Наравно, не постоји медицина која би одмах угушила та искуства, али можда има смисла фокусирати се не на ублажавање бола у осећањима, већ на лекцију која се може научити?
Опширније
Филозофија

Шта да видимо увече: 5 јога филмова

Јунаци ових филмова покушавају да користе јогу како би пронашли одговоре на главно питање: шта је срећа и како то постићи? Јога није само јединствена прилика да научите како да контролишете своје тело, ум, већ и сигуран начин да пронађете равнотежу са својим унутрашњим светом и постигнете хармонију у односима са универзумом око нас - другим речима, да пронађете срећу.
Опширније
Филозофија

Шта је прана и како започиње процес исцељења

Прана је оно што разликује јогу од физичког васпитања. Многи практичари јоге често наглашавају да се јога разликује од било које друге физичке активности. Штавише, јога уопште није физичка активност, већ начин живота. Неприпремљени слушалац може бити изненађен: како се јога разликује од класичног истезања?
Опширније
Филозофија

Шта видети увече: 6 филмова о самоспознаји

Инспиративни филмови о самоспознаји су добра помоћ за оне који су навикли да траже одговоре сами или на раскршћу. Инспиративни филмови о самоспознаји су добра помоћ за оне који су навикли на проналажење одговора у себи или на раскршћу, на губитку прије доношења важне одлуке.
Опширније
Загрузка...