Категорија Филозофија

Фине арт пофигизма
Филозофија

Фине арт пофигизма

Како научити да бринете само о важним стварима? Када већина људи чује о способности пљувања, они замишљају особу која, у својој мирној спокојности, не мари за било какве олује живота. Они замишљају субјект којег не можете ухватити или подићи. Али знате ли име особе која не открива емоције и не види ништа у било чему?

Опширније
Филозофија

Повјерење или не

Када се поверење претвори у разочарење, ми кривимо некога ко није испунио наша очекивања. Али можда је проблем у нама? Једном, након још једне лекције о медитацији, пришао ми је ученик и признао да је разочарана у ону у коју има повјерења: њен љубавник ју је издао. "Увек је било важно да научим да верујем", рекла је она.
Опширније
Филозофија

Идеални закони породичног живота: како ојачати ваш брак

Главна тајна спашавања брака је уметност самоуправљања. Ако пар размишља да се ожени, онда обојица морају искрено признати себе: да ли се слажу са ликовима? Да ли је њихова наклоност могућа ако се посматрају сви услови природне комуникације у друштву и да ли ће трајати дуго? Треба да сазнају да ли озбиљна сарадња, подржана заједничким идеалима, може постати основа њихове љубави?
Опширније
Филозофија

Гуру Мантра: за све који траже свог гуруа

Гуру се може манифестовати кроз било кога од нас, у било ком аспекту универзума. Често чујемо да је опасно укључити се у дубоку јогу, без ментора. Активне технике дисања, поступци чишћења могу наудити ако се погрешно користе. Тада особа тражи да нађе свог учитеља, особу која није само свезнајућа, већ и духовно блиска.
Опширније
Филозофија

Како је на руском: 5 ријечи на санскрту

Асана, намасте, ом, сханти, иога - шта све то значи? Језичка баријера може бити проблем не само у комуникацији, већ иу пракси јоге. Покушавате да прођете кроз џунглу неразумљивих речи да бисте дошли до дна? Нудимо вам превод 5 најчешће кориштених ријечи у иоги, које се изговарају на санскрту.
Опширније
Филозофија

Како се носити са стресом твој зодијак знак

Астрологија зна како се носити са стресом за вас! Бити под стресом у задње вријеме и не знате како се носити с тим? Срећом, ваш знак зодијака може довести до решења проблема. Ован: спорт. Ован је познат по својој бурној и необузданој енергији, која понекад пламти пламеном - и није познато како се с њом носити.
Опширније
Филозофија

Како ускладити коренску чакру? Асане и препоруке о начину живота.

Балансирајте Муладхару - и осетите талас енергије. Прва Муладхара чакра (коренска чакра) је главна, јер од ње не зависи само стање осталих шест чакри, већ и наш живот у целини. Локација: подручје препоне Боја: црвена Елемент: земља Прва Муладхара чакра (коренска чакра) је главна, јер од ње не зависе само остале шест чакри, већ и наш живот у целини.
Опширније
Филозофија

Како љубити свјесно: Тит Натхове медитације

Медитација за развијање способности љубави и јачања односа. Тит Натх Кхан, вијетнамски зен мајстор, живи у Француској више од четрдесет година, учи људе из цијелог свијета да медитирају и пишу предивне књиге о важности свјесности најједноставнијих ствари. Пракса за снагу истинске љубави.
Опширније
Филозофија

Како успоставити контакт у вези. Типс Ецкхарт Толле.

Ови савети ће вам помоћи да будете у вези без страха и бола. Колико често, заљубљујући се, почињемо овисити о овој вези? У другој особи видимо оно што нам недостаје, бавимо се односима у којима се осјећамо само као дио цјелине, а друге доживљавамо као своју „половицу“. И врло често нас на овом путу очекују разочарења: на крају крајева, наш партнер не поступа увијек како бисмо жељели.
Опширније
Филозофија

Која јога пракса вам је потребан?

У којој пракси ћете постићи максималне резултате, према звездама? Имате ли осјећај да вам ваша пракса не одговара? Можда је у сукобу са твојим знаком Зодика? Верује се да датум нашег рођења утиче на наше преференције и карактер. Које врсте звијезда тренинга вам препоручују?
Опширније
Филозофија

Како учити Осхо безусловну љубав

Особа постаје зрела у тренутку када почиње да воли, а не треба љубав. Прво питање: Осхо, љубав у мени зависи од спољашњег света. Истовремено, видим да говорите о интегритету унутар себе. Шта се дешава са љубављу ако га нема и нема кога да препозна и осети?
Опширније
Филозофија

Како пронаћи дестинацију

Не знате како да будете корисни свету? Надамо се да ће наш савет помоћи да сазнамо. Уочи нове године је вријеме када вјерујемо у чуда, у наше најбоље, када анализирамо себе, пут путујући и покушавамо радити на буговима. Али шта ако још нисте пронашли свој позив? Шта ако се не осећате као део нечег већег, ако не знате како можете бити од користи овом свету?
Опширније
Филозофија

Како научити да кажем не без кривице

Ако сматрате да вам је тешко рећи не људима, слиједите ове савјете. Колико често се плашимо да не кажемо људима. Због страха од увреде, не успијевају, не заслужују њихову локацију. А с једне стране, и шта је ово? Напротив, понизност, служење - све је то веома корисно. С друге стране, жеља да се увек помогне је чврсто везана за его и ни на који начин не доприноси духовном расту.
Опширније
Филозофија

Како научити управљати својим расположењем

Депресија и апатија нису најбољи супутници у животу. Међутим, бављење њима може бити лакше него што мислите. Много у животу не зависи од нас ни на који начин - хировима шефа, променљивости времена, величином ноге, коначно. Пријатно је схватити да наше расположење не припада овој серији - потребно је само научити како се њиме управља.
Опширније
Филозофија

Како комуницирати са енергијским вампирима

Ове технике ће вас заштитити од људи који троше вашу енергију. Вампири су измишљени ликови из хорор филмова, али чињеница је да нису толико фиктивни. Често их сусрећемо у стварности - тада се наш властити живот претвара у прави "хорор филм". Како их препознати? Уместо крви, они исисавају нашу енергију и оптимизам, након разговора са таквим створењима, осећамо се емоционално исцрпљени и исцрпљени.
Опширније
Филозофија

Како научити вјеровати након разочарења

Без поверења градити хармоничне односе са другима и живот је немогућ. Једном, након још једне лекције о медитацији, пришао ми је ученик и признао да је разочарана у ону у коју има повјерења: њен љубавник ју је издао. "За мене је одувек било важно да научим да верујем", рекла је она. "А сада мислим да није поверење нека врста зависности од особе коју га храните и од резултата његових поступака?
Опширније
Филозофија

Како научити успорити и још увијек имати времена за све

Да би се успорио ток времена, није потребно ићи у планине или потпуно напустити своје планове. Чешки писац Милан Кундера написао је у свом роману "Непрекидност": наша ера се предала демону брзине и из тог разлога, не само због тога, она се тако лако заборавила. Заиста, савремени свет се ротира са вратоломним брзинама, а онај ко успе да уради максималан број случајева у најкраћем времену сматра се успешним.
Опширније
Филозофија

Како се не утопити у турбулентним водама живота: 10 шиљака

Не можемо да спречимо да нас олујни таласи живота с времена на време окрећу - али можемо научити уметност сурфовања. Не можемо да спречимо да нас олујни таласи живота с времена на време окрећу - али можемо научити уметност сурфовања. Професор јоге и медитације Коби Козловски саветује како то најбоље урадити.
Опширније
Филозофија

Како добити слободу од страха

Бојимо се да не испунимо очекивања других или да не успемо. Страх нам је постао толико познат да нисмо свесни тога. На првој сесији психотерапије, Марија је себе назвала "затвореником страха". Рекла је да са стране њеног живота изгледа прилично просперитетно: занимљив посао, одлични пријатељи, вољени муж.
Опширније
Филозофија

Како пронаћи хармонију са својим властитим тијелом. Типс Ецкхарт Толле.

Што више свести усмеравамо у наше унутрашње тело, то светлија светлост у нама постаје светлија. Много векова људи су покушавали да пронађу спасење или достигну просветљење, одвајајући се од својих тела. Они су практиковали одбијање чулних задовољстава, поста, аскетске праксе, чак и повреде тела, надајући се да ће им то омогућити да духовно расту.
Опширније
Загрузка...