Категорија ВРСТЕ АСАНА

Паривритта Јану Схирсхасана
ВРСТЕ АСАНА

Паривритта Јану Схирсхасана

Ставите главу на колено са увијањем. Техника извођења: Сједните на простирку, протежући ноге испред себе. Савијте десно колено, спустите га на под, уклапајући ђон десне ноге на унутрашњу површину левог бутина. Ставите леву руку на десно колено, а десну руку на под поред десне бутине да се окренете удесно.

Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Ека Пада Рајапотасана

Кинг Пигеон представља, варијација. Техника извођења: Стајати на све четири тако да се кољена налазе непосредно изнад зглобова кука, а дланови су мало испред рамена. Повуците десно колено према задњем делу левог зглоба. Савијте десно колено и спустите доњи део ноге на под.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Бхујангасана

Цобра поза. Техника извођења: Лезите на стомак, ноге испружене уназад, прсти уперени у зид иза вас. Ставите дланове испод рамена и раширите прсте. Повуци лактове до груди. Притиснути спољашњу површину стопала у простирку, стегнути кукове и притиснути стидну кост на простирци. Док удишете, гурните руке с пода и подигните груди из тепиха, постепено исправљајући руке.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Сету Бандха Сарвангасана

Бридге посе Техника: Лезите на леђа, савијте кољена и приближавајте пете ближе вашим бедрима. Притиснути ноге у простирку и подићи карлицу до плафона. Држите рамена строго на тепиху, окрените рамена до плафона, или ставите прсте у браву испод карлице. Гурните руке и ноге у простирку, напните кукове, продужите кост до колена и држите браду подаље од груди.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Дханурасана

Посе Лука. Техника извођења: Пре него што почнете са Дханурасаном, изведите варијације у којима не морате рукама да зграбите зглобове. Положите на стомак, положите ноге на ширину карлице, и испружите руке дуж тела, длановима надоле. Савијте колена тако да су потколенице окомите на под, а ђонови су усмерени ка плафону.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Урдхва Дханурасана

Посе Лука лицем према горе. Техника извођења: Лезите на леђа. Савијте кољена и ставите ноге на под, тако да пете приближите карлици. Савијте лактове и поставите дланове на под са обе стране главе тако да су вам прсти окренути према раменима. Подигните подлактицу у положај окомит на под.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Цхатуранга Дандасана

Посе стицк. Техника извођења: Лезите на стомак и положите дланове на простирку са обе стране груди. Савијте ножне прсте и стегните мишиће бедара. Повуците струк горе и гурните дланове са пода, активирајући мишиће горњег леђа. У овој фази, само трбушни мишићи треба да додирну под. Сада захватите трбушне мишиће и потпуно одсеците тело са тепиха.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Ардха бхујангасана

Спхинк посе. Техника извођења Лезите на стомак. Повуците репну кост и усмјерите пубичну кост на под. Исправите ноге и активно повуците ноге назад. Задњице би требале бити у доброј форми, али не и стегнуте. Поставите лактове испод рамена тако да су подлактице паралелне једна са другом. Удахом, подигните тијело и формирајте лагани отклон.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Битиласана

Посе Цовс. Техника: Устани на све четири. Побрините се да се колена налазе непосредно испод зглобова кука, а зглобови, лактови и рамена поравнани су у једној линији и окомити на под. Глава у неутралном положају, погледај доле на под. Удисањем, подигните бедрене кости и грудни кош до плафона, дозволите да се стомак спусти на под.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Капотасана

Дове Посе. Техника извођења: Клекните, ширећи их до ширине карлице; бедра окомита на под. Омотајте кукове мало унутра и покупите задњицу. Замислите да повлачите исхијалне кости у тело. Стисните ноге и ноге на под. Ставите руке на карлицу, стављајући дланове на врх задњице, прсте на доле.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Титтибхасана

Посе Фирефли. Техника: Стојите у Тадасани (држање планине), ширећи ноге на растојању нешто мање од ширине рамена. Чучните и нагните се напред, гурајући тело између бутина. Држите рамена што је могуће ниже, исправите ноге и подигните карлицу. Ставите леву руку иза леве бутине тако да њен горњи део буде иза колена, ставите длан на под са спољашње ивице левог стопала.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Парсхва Бакасана

Ставите Цране на страну. Техника: Усправите се, ноге заједно. Савијте кољена тако да су бокови паралелни са подом. Узми леви лакат иза десног бутина. Не напрезајте коси трбушни мишић. Док издишете, котрљајте удесно, померајући доња ребра са леве стране што ближе десној бутини.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Урдхва Мукха Схванасана

Пас се поиграва. Техника извођења: Лезите на стомак и поставите дланове са обе стране груди, прстима окренутим напред. Шири стопало на ширину карлице. Спустите ноге и прсте на под. Усмерите репну кост до пета и повуците доњи стомак према унутра ка кичми. Док удишете, подигните цело тело са пода, изузев дланова и стопала, улазећи у позирање Паса са лицем окренутим нагоре.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Матсиасана

Поза риба. Техника Да лежи на леђима, савијена колена, ноге на поду. Са удисањем, благо одвојите карлицу од пода, спустите руке испод задњице, длановима надоле. Затим спустите задњицу на длан и задржите се у том положају током целе вожње. Уверите се да су вам лактови и подлактице близу тела.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Толасана

Посе Либра. Техника: Седите у Падмасани (Лотус Посе) и поставите дланове на под са обе стране карлице. Гурање рукама, како издишете, скупите трбушне мишиће и одвојите карлицу и ноге од пода. Балансирајте у држању 10-15 секунди. Издисати, потонути на под, промијенити положај ногу и извести асану поново.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Пурвоттанасана

Ставите обрнуте даске. Техника: Сједните у Дандасану, назад равно, ноге испружене према напријед. Ставите дланове на под поред бутина. Окрените рамена и повуците лопатице рамена заједно и доле. Притисни прсте у тепих. Без помицања дланова, покушајте их повући једнаком снагом од тијела.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Натарајасана

Поза Натараја Данце Кинга. Техника: Станите у Тадасану и притисните стопала на под. Пренесите тежину на десну ногу. Повуците главу кости десне бутине у зглоб и затегните колена. Фокусирајте се на одржавање равнотеже. Ако изгубите равнотежу приликом уласка у позу, зауставите се и концентрирајте се.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Посе бар

Посе слатс. Техника извођења: Уђите у Адхо Мукха Схванасана. Током удисања, померите тело напред тако да рамена буду изнад зглобова изнад зглобова, а тело је паралелно са подом. Затегните спољне делове руку према телу и притисните доњи део кажипрста на под.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Камакарасана

Поза пса који плеше. Техника егзекуције Стоје у Адхо мукх схванасани. Подигните десну ногу што је више могуће, савијте је и почните је померати преко леве бутине. Скините десну руку с пода, ставите десну ногу на прст иза леђа. Узми десну руку иза главе, отварајући се што је више могуће у грудима и протежући се десном страном.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Асхтавакрасана

Поза посвећена мудрацу Асхтавакри. Техника: Стојите у Тадасани (држање планине), с раздвојеним ногама мало шире од карлице. Док издишете, нагните се напред у Уттанасану (нагните се напред из стојећег положаја) и притисните дланове на под са обе стране стопала. Лагано савијте колена. Повуците десну руку у простор између десног потколенице и бутине, чинећи тај покрет изнутра, и притисните десну длан на поду на спољашњој страни десне ноге.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Ека Пада Каундиниасана И

Поза посвећена мудрацу Каундињу И. Техника извођења: Иди доле на лево колено. Развуците леву ногу тако да прсти буду окренути у десно и седите на њој. Ставите десну ногу на леву бутину, близу колена. Десно колено усмјерено је строго према горе према плафону. Поставите леви лакат иза десног бедра, покушавајући да га спустите што је ниже могуће.
Опширније
Загрузка...