Категорија ВРСТЕ АСАНА

Маласана
ВРСТЕ АСАНА

Маласана

Посе Гарландс. Техника извођења: Од Тадасане (држање планине), чучањ, ноге на ширини карлице и благо испружене, колена на истој оси са другим прстима. Ако пете не падну на под, ставите испод њих замотано ћебе. Спустите репну кост. Стисните лактове на коленима и спојите дланове у Ањали Мудру (гест добродошлице).

Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Васисхтхасана

Поставите бочне летвице. Техника: Померите десну руку улијево тако да се налази у средишту уздужне оси подлоге. Притисните унутрашњост левог стопала у унутрашњост десне стране. Балансирајући десну и десну ногу, усмерите спољашњу ивицу левог стопала са пода. Усмерите десну страну груди напред и лево раме назад.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Баласана

Баби Посе. Техника: Сједните у Вајрасану (положај удара муње). Размакните кољена у страну до ширине карлице, држећи прсте заједно. Нагните се напред и спустите главу на под. Спустите руке по странама и потпуно се опустите. Држите позу 1-2 минута.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Супта Баддха Конасана

Посеки угао угла у лежећем положају. Техника: Поставите јастук уз тепих. Седите у Баддха Конасана (Боунд цорнер постуре) леђима према краткој ивици јастука тако да додирује сакрум. Лезите на леђа: глава и кичма на ослонцу, карлица на поду. Важно је да се мишићи стражњице опусте и глава од јастука до стопала.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Уттанасана

Нагните се напред из стојећег положаја. Техника: Станите у Тадасану (Планинска поза) и поставите дланове на бокове. Док издишете, нагните се напред, чинећи овај покрет од зглобова кука, не од струка. Спуштање тела ниже и ниже, проширити предњу површину тела из препона и повећати простор од стидне кости до шупљине између кључне кости.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Падмасана

Лотус представља Техника: Сједните у Дхандасану (положај особља). Савијте десну ногу на колену и ухватите је рукама тако да се спољашња ивица десног стопала налази у наборима левог лакта, а десно колено је у набору десног лакта. Ако је могуће, спојите руке са спољне стране потколенице. Подигните предњу површину тела дуж унутрашње површине десне бутине, продужавајући кичму.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Парсхва Упависхтха Конасана

Нагните се бочно из седећег положаја са раширеним ногама. Техника: Седите у Упависхтха Конасана (Нагните се напред из седећег положаја са раширеним ногама), али се не нагните напред. Положај карлице треба да буде такав да је перинеум усмерен ка поду, да карлица не падне натраг, у репну кост или напред, до стидне кости.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Марицхиасана И

Поза посвећена мудрацу Марици. Техника: Сједните у Дхандасану (положај особља). Ставите дланове са обе стране карлице и одвојите се од пода. Притиснути бедрене кости у потпорањ и истовремено их усмерити уназад, повлачећи доњи део леђа. Активирајте унутрашња бедра.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Пасцхимоттанасана

Интензивна тракција задње површине тела. Техника Извршење: Сједните у Дандасану (особље). Ако не можете извући сакрум на под, ставите преклопљено деку испод стражњице. Повуците ноге напред, гурајући пете од себе. Померите се на леву задњицу и користите десну руку да померите десну исхијалну кост у супротном смеру од пете.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Гомукхасана

Поза кравље главе. Техника: Сједните у Дандасану, испружите десну руку уз десно ухо и усмјерите лијеву руку према доље, држећи је близу лијеве стране. Повуците леву руку и савијте је како бисте прстима дошли до простора између лопатица у средишњем делу кичме. Савијте десни лакат да повучете прсте десне руке према прстима ваше леве.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Јану схирсхасана

Нагните главу до колена. Техника изведбе: Сједните на руб пресавијеног деке и испружите ноге напријед. Са рукама, повуците задњицу назад и постранце, будите сигурни да седите на бедрене кости. Савијте десну ногу на колену и поставите пету поред левог унутрашњег препона, што ближе перинеуму. Нека колено савијене ноге падне удесно.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Адхо Мукха Схванасана

Псећи пси лицем надоле. Техника: Устани на све четири. Држите руке чврсте и раздвојене до рамена. Стисните прсте на земљу, исправите колена и уђите у позу са псима лицем надоле. Проведите своју пажњу кроз цијело тијело - од руку ослоњених на под до здјеличних костију.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Краунцхасана

Посегне чапље. Техника: Извођење позиције, ако је потребно, користите једну или две преклопљене деке као подршку за карлицу. Седи и испружи ноге испред себе. Савијте леву ногу у колену и поставите теле и успон стопала на под (положај вирасане, положај хероја). Стопало треба да буде што је могуће ближе карлици, а прсти морају бити строго назад.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Ардха Уттанасана

Средњи најлон напријед од стајања. Техника: Постаните у Тадасани (положај планине). Док издишете, нагните се напред и притисните врхове прстију на под или на цигле са обе стране стопала. Док удишете, исправите руке у лактовима. Не подижите карлицу уназад, ноге треба да буду окомите на под. Узмите тело напред, извадите га из бутина и тиме проширите простор између пубичне кости и пупка.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Сукхасана

Удобно држање. Техника: Пресавијте једно или два покривача тако да формирају постоље висине 15 цм.Сједните на његову ивицу и испружите ноге испред себе до Дандасане (држање особља). Савијте ноге на коленима и увијте потколенице тако да је лијево испод десног. У овом случају, десно стопало се налази испод лијевог кољена, а лијево - испод десног.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Баддха конасана

Посе Цорнер. Техника: Сједните у Дандасану (положај особља). Савијте кољена и повежите табане. Доведите ноге што ближе карлици. Ако кукови не падну на под, седите на преклопљено деку. Висина ослонца треба да буде таква да колена падну до нивоа карлице. Опустите ноге, можете раширити пете и окретати ноге стопалима према плафону.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Бакасана

Цров поза. Техника: Чучањ доље. Држите ноге заједно и ставите дланове испред себе у ширину рамена. Притискајте дланове чврсто на под, пребаците им тежину. Проширите колена и лагано нагните тело напред. Подигните карлицу са пода, задржавајући тежину тела на длановима. Баланце.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Падангусхтхасана

Ухватите велике прсте. Техника извођења: Поставите се усправно, ноге на ширини карлице паралелне су једна другој. Повуците колена, стежући мишиће на предњој страни бутина. Савијте се напријед од зглобова кука тако да се карлица, кичма и глава померају као једна јединица. Чврсто ухватите ножне прсте својим индексним и средњим прстима.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Упависхтха Конасана

Нагиб од седећег положаја са раширеним ногама. Техника: Седите у Дхандасани (држање особља) и раширите ноге око 90 степени или шире ако можете држати леђа равно. Ако карлица падне на сакрум, седите на ослонац. Ставите руке на обе стране карлице. Гурањем са пода, подигните тело и отворите груди.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Агни Стамбхасана

Држање, појачавање ватре. Техника: Седите у Баддха Конасана (Лептирову позу). Пренесите десно стопало или глежањ на лево колено и максимизирајте стопало. Ако ваши зглобови кука нису довољно покретни, ставите десну ногу на леви мишић потколенице и ставите преклопљено деку испод колена.
Опширније
ВРСТЕ АСАНА

Прасарита Падоттанасана

Нагните се напред са раширеним ногама. Техника: Станите у Тадасани. Развијте ноге на две и пол ширине рамена. Спустите руке назад тако да су испод рамена. Док удишете, исправите кичму, док удишете, померајте дланове у складу са стопалима. Задржите 3 циклуса дисања.
Опширније
Загрузка...